h

SP-wethouder Jan Burger bij Prinsjesdag Debat

19 september 2011

SP-wethouder Jan Burger bij Prinsjesdag Debat

Amsterdam/Wijk bij Duurstede - De Balie en Binnenlands Bestuur organiseren op dinsdag 20 september aanstaande (Prinsjesdag) het debat ‘Alles over de Schutting’. De inhoud van het kabinetsbeleid wordt op de derde dinsdag van september gepresenteerd en heeft ingrijpende gevolgen voor het lokale bestuur. Daarom gaat Binnenlands Bestuur samen met De Balie de gevolgen van de miljoenennota voor het lokale bestuur inventariseren.

Deelnemers

Kopstukken uit het lokale bestuur debatteren deze avond over de algemene bezuinigingen en de financiële, bestuurlijke consequenties daarvan. Hoe raakt het voorgenomen overheidsbeleid de grote én kleine gemeenten?

Aan het debat nemen in drie gespreksronden deel: Onno Hoes, burgemeester Maastricht (VVD), Hubert Bruls, burgemeester van Venlo (CDA), Bernt Schneiders, burgemeester van Haarlem (PvdA), Erik de Ridder, wethouder uit Tilburg (CDA), Carolien Gehrels, wethouder Amsterdam (PvdA), Ton Schroor, wethouder uit Groningen (D66), Michiel van Wessem, wethouder Arnhem (VVD), Korrie Louwes, wethouder Rotterdam (D66) en uit Wijk bij Duurstede: SP-wethouder Jan Burger.

De presentatie is in handen van: Elisabeth van den Hoogen (politiek verslaggever) en Erik van Zwam (Hoofdredacteur Binnenlands Bestuur) en columnist Bart Jan Spruyt met ‘De stand van het Land’.

De Balie

Het debat wordt gehouden op dinsdag 20 september om 20.00 uur in De Balie in Amsterdam. Sinds 1982 is De Balie een platform voor een breed, vrijzinnig publiek. Het is gehuisvest in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam. In de Grote Zaal, Kleine Zaal of in de Salon vinden vrijwel dagelijks debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen plaats, gericht op culturele, sociale en politieke kwesties.

Tickets kunnen ‘online’ worden besteld via Binnenlands Bestuur of De Balie, maar ook telefonisch, van maandag t/m vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur via 020-5535100.

U bent hier