h

SP steunt plannen woningstichting Cothen voor Stookerterrein

23 maart 2011

SP steunt plannen woningstichting Cothen voor Stookerterrein

WIJK BIJ DUURSTEDE/COTHEN - “Natuurlijk is het goed om maximaal in te zetten op energiezuinig bouwen. Maar in dit geval gaat het er ook om dat woningen betaalbaar blijven en de plannen voor het Stookerterrein daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd,” aldus SP-raadslid Gert de Heus. De SP-fractie stemde tijdens de raadsvergadering niet in met de voorstellen van GroenLinks om woningbouwstichting Cothen te verplichten de geplande woningen op het Stookerterrein op kosten van de woningstichting aan te passen door het opleggen van hogere energienormen.

“GroenLinks heeft het alleen over lagere stookkosten. Maar dat de woningen door het opleggen van de extra eisen fors duurder worden, daar hoor je ze niet over. Terwijl het project op het Stookerterrein de gemeente en woningstichting Cothen al veel geld kosten. Bovendien gaat het vooral om ouderenwoningen in de sociale sector. Het zijn appartementen met een beperkte omvang, waar je niet zoveel energiewinst kunt behalen. En tenslotte zou de bouw weer uitgesteld worden vanwege extra procedures. Als woningbouwstichting Cothen die duurdere huizen uiteindelijk zou willen realiseren, want we praten wel over de portemonnee van anderen,” laat Gert de Heus weten.

Het raadslid bestudeerde alle informatie over het woningbouwproject nog eens goed en kwam tot de conclusie dat de betreffende woningen gewoon zo snel mogelijk gebouwd moeten worden.

“Het zijn mooie woningen en het dorpshart wordt er een stuk fraaier door. De woningen voldoen aan alle wettelijke eisen van 2010 en ze zijn bovendien betaalbaar en daar is in onze gemeente en ook in Cothen veel behoefte aan,” besluit De Heus. De SP ondersteunde dan ook de voorliggende plannen van de woningbouwstichting en stemde in met het voorstel van het college om met een zogenoemde afwijkingsprocedure de woningbouw in Cothen zo snel mogelijk op gang te helpen.

U bent hier