h

Emile Roemer in Wijk bij Duurstede

6 februari 2011

Emile Roemer in Wijk bij Duurstede

Emile in Wijk
WIJK BIJ DUURSTEDE - Partijleider Emile Roemer van de SP bezoekt op maandagmiddag 14 februari Wijk bij Duurstede. Dat doet hij samen met Anne-Marie Mineur, lijsttrekker voor de SP bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten in Utrecht. In het Calypsotheater aan de Markt gaan de twee in gesprek met vertegenwoordigers van verschillende zorginstellingen. “Ook gaan zij langs bij zorgboerderij De Bossewaard in Cothen,” vertelt Jeroen Brouwer, fractievoorzitter voor de SP in Wijk bij Duurstede.

Op 14 februari aanstaande is de fractievoorzitter van de SP de hele dag in de provincie Utrecht. Met Anne-Marie Mineur, bezoekt hij ’s morgens het reïntegratiebedrijf UW Groen in de stad Utrecht. Vervolgens gaat het gezelschap naar Amersfoort, waar zij te gast zijn in De Drietand, een activiteitencentrum voor ouderen. Aansluitend rijden ze naar Wijk bij Duurstede. Daar worden ze ontvangen in het Calypsotheater aan de Markt. Van 15.45 uur tot 17.15 uur zijn er interviews en gesprekken met tal van vertegenwoordigers uit de zorgsector: professionals, cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers. Dat gebeurt onder het motto ‘De zorg kan anders en beter!’

“We zijn er bijzonder trots op dat Emile Roemer en de lijsttrekker voor de komende statenverkiezingen juist hierheen komen. In Wijk spelen net als elders verschillende problemen in de zorg. En ook hier laten de bezuinigingen hun sporen na. Maar we kunnen laten zien hoe we als partij een ander beleid voorstaan en daar met onze instellingen en de mensen hier aan werken,” aldus Jeroen Brouwer. Samen met de voor zorg verantwoordelijke SP-wethouder Jan Burger ontvangt hij de landelijke en provinciale partijprominenten.

Voor de bijeenkomst zijn verschillende instellingen en personen uitgenodigd. Maar het Calypsotheater is daarnaast voor iedereen vrij toegankelijk. Vanaf de tribune kunnen belangstellenden en geïnteresseerden van 15.45 uur tot 17.15 uur de gesprekken volgen. Aansluitend aan deze bijeenkomst brengen Emile Roemer en Anne-Marie Mineur met een kleine groep genodigden nog een bezoek aan zorgboerderij de Bossewaard in Cothen.
’s Avonds is er nog een grote discussiebijeenkomst in de Jacobikerk in Utrecht. Die begint om 19.30 uur.

U bent hier