h

Hulpdienst SP helpt opnieuw veel mensen

9 januari 2011

Hulpdienst SP helpt opnieuw veel mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Hulpdienst van de Socialistische Partij in Wijk bij Duurstede heeft het afgelopen jaar weer vele tientallen mensen met raad en daad bijgestaan. Onder leiding van de SP-leden Jan Oechies en Tiny Dijkstra werden de problemen aangepakt. “Het ging om individuele vragen, maar ook om kwesties als een faillissement bij een groot bedrijf. Daarbij steunden we de mensen samen met de vakbonden en de gemeentelijke instanties,” vertelt Tiny Dijkstra.

In 2010 werd de Hulpdienst van de SP in totaal 194 maal in 70 verschillende zaken om advies en hulp gevraagd. Het varieert hierbij van burenruzies, problemen in het gezin, het invullen van formulieren en het schrijven van brieven tot ingewikkelde procedures rond ontslag. Bij drie faillissementen binnen Wijk bij Duurstede, namelijk transportbedrijf Jo van Beek, transportbedrijf van Dam en Bat Continental werden ontslagen werknemers met raad en daad bijgestaan. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van de hulpdienst.

“Het is dankbaar werk”, vertelt Tiny Dijkstra, één van de medewerkers van de hulpdienst. “De schroom is blijkbaar steeds minder groot om bij een hulpdienst van een politieke partij aan te kloppen. Ook mensen die geen SP stemmen, weten de weg naar ons te vinden. Wij bedrijven bij de hulpdienst trouwens absoluut geen partijpolitiek, maar handelen vanuit de grondprincipes van onze partij. Solidariteit, gelijkwaardigheid en menswaardigheid is bij ons in iedere situatie essentieel”, aldus Dijkstra.

“Bovendien ervaren wij onze contacten met andere hulpverleningsinstanties als steeds beter. Voor het UWV, de RSD, politie en woningbouwstichtingen zijn wij blijkbaar steeds minder een lastige en klagende politieke organisatie, maar veelal signaleerders van problemen en ziet men eveneens dat we bereid zijn om mee te helpen die op te lossen”, besluit Tiny Dijkstra.

De hulpdienst rapporteert regelmatig over haar activiteiten aan het bestuur van de SP-afdeling, de raadsfractie en SP-wethouder Jan Burger. Op deze manier zijn de lokale bestuurders eveneens op de hoogte van de problemen onder de bevolking en kunnen zij daar actief wat mee doen.

U bent hier