h

Discussieavond SP over bezuinigingen

9 januari 2011

Discussieavond SP over bezuinigingen

WIJK BIJ DUURSTEDE – Er dreigen forse bezuinigingen vanuit de rijksoverheid op de sociale zekerheid en de zorgvoorzieningen. Maar ook op de woningmarkt en op andere terreinen ontstaan er problemen. De SP organiseert voor haar leden, maar ook andere geïnteresseerden, op woensdagavond 19 januari aanstaande een discussieavond over de gevolgen van de bezuinigingen en hoe we daar lokaal mee om kunnen gaan.

“Het zijn moeilijke tijden. Mensen met een arbeidsbeperking dreigen aan de kant te worden gezet. Starters op de woningmarkt hoeven op niets te rekenen. Gezinnen met een middeninkomen kunnen straks geen betaalbare huurwoning meer krijgen. In de zorg dreigt verschraling en fors hogere eigen bijdragen. Dat heeft zijn uitwerking op de voorzieningen hier. Er gaat heel wat op ons afkomen,” laat SP-bestuurslid Gerry Odijk weten.

De SP wil in Wijk bij Duurstede in ieder geval niet bij voorbaat bij de pakken neerzitten. “We blijven ons inzetten voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving en lokaal willen we laten zien dat het anders kan. Ons motto is dat je het samen doet met de bewoners en belanghebbenden. Daar hebben we ons de afgelopen jaren voor ingezet en daarmee gaan we door. Juist nu we als gemeente minder geld te besteden hebben, zullen we met elkaar moeten nadenken over hoe we onze voorzieningen overeind houden en eventuele bezuinigingen sociaal en verantwoord aanpakken,” aldus Gerry Odijk.

Wethouder Jan Burger is gevraagd om een uitgebreide toelichting te geven op de problemen die zich gaan voordoen op het gebied van de zorg, sociale zekerheid en de woningbouw. Vervolgens wil het afdelingsbestuur van de partij in gesprek gaan met haar leden en mensen die zelf de problemen ervaren.

De bijeenkomst ‘Sociaal en verantwoord bezuinigen’ wordt gehouden op woensdag 19 januari aanstaande in Muziektheater Van Ginkel aan de Rijnstraat 3 in Wijk bij Duurstede en begint om 19.30 uur.

U bent hier