h

Kom naar de manifestatie ‘Armoede werkt niet’!

22 november 2010

Kom naar de manifestatie ‘Armoede werkt niet’!

Armoede werkt niet
WIJK BIJ DUURSTEDE/DEN BOSCH - Op zaterdag 27 november aanstaande wordt van 11.00 tot 14.00 uur de manifestatie ‘Armoede werkt niet’ gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. “Als SP willen we samen met belangenorganisaties en andere politieke partijen een vuist maken tegen de kabinetsplannen om mensen met een arbeidsbeperking te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen”, legt SP-raadslid Gert de Heus uit.

In het nieuwe regeerakkoord worden forse bezuinigingen aangekondigd op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten (Wajong) en bijstandsuitkeringen. “Dat betekent dat straks veel mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums zitten en veroordeeld worden tot armoede. Dat willen we als SP niet laten gebeuren. We roepen iedereen op die onder de genoemde regelingen valt, maar ook familieleden, werkers in de zorg en anderen om op 27 november aanstaande zijn of haar stem te laten horen”, aldus De Heus.

De verschillende SP-afdelingen in de regio zetten bussen in die mensen naar Den Bosch brengen. Ook vanuit Wijk bij Duurstede kan vervoer geregeld worden. Aanmelden kan via telefoonnummer: (0343) 57 44 38.
Verder kan men via internet (www.armoedewerktniet.nl) een petitie ondertekenen.

U bent hier