h

SP wil geen bezuinigingen op leerlingenvervoer

1 oktober 2010

SP wil geen bezuinigingen op leerlingenvervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE – In de begroting van 2011 heeft het college een voorstel gedaan om te bezuinigen op het leerlingenvervoer. De adviesraad leerlingenvervoer heeft te horen gekregen dat er een flink bedrag geschrapt zal worden op het leerlingenvervoer. De SP is hier verbaasd over. “Het college legt hier een motie van de raad naast zich neer”, zegt fractievoorzitter Jeroen Brouwer. De partij gaat met PCG en GroenLinks vragen stellen aan het college over de kwestie.

De gemeenteraad stemde ruim een jaar geleden bijna unaniem voor een motie die opriep om tot en met 2011 geen bezuinigingen door te voeren op het leerlingenvervoer. “Dit, omdat in 2011 de lopende aanbestedingsperiode afloopt en bij de invulling van de nieuwe aanbesteding de zaak goed onder de loep kan worden gelegd. Laat de kip, de adviescommissie samen met de portefeuillehouder, eerst dit ei eens zorgvuldig uitbroeden”, legt Brouwer uit.

Daarnaast is de SP verbaasd over het feit dat deze zaak per brief is afgehandeld, terwijl openheid en directe communicatie tussen gemeente en betrokken partijen toch een belangrijk onderdeel vormt van het coalitieakkoord. Brouwer: “Zeker omdat binnen deze adviesgroep zoveel expertise aanwezig is. Zeker in deze tijden van bezuinigingen moeten we daar volop gebruik van maken. Dan doe je zo’n mededeling niet schriftelijk af.”

Tot slot vragen de socialisten zich af of de bezuinigingen bij een dergelijke kwetsbare groep, die van gehandicapte kinderen, vandaan moet komen. “Laat deze groep dan ook voorlopig met rust en wacht op de nieuwe aanbestedingsperiode. De adviesgroep wil en kan mee, of beter vooruitdenken over de vraag of en op welke wijze vanaf 2012 mogelijk bespaard kan worden op het leerlingenvervoer. Dat is al eens bewezen. Wat ons kan gepraat worden over het bedrag van 20.000 euro (het potje) dat nu overblijft bij het leerlingenvervoer en voor bijzondere aanvragen kan worden gebruikt, maar waarvan tot op heden geen gebruik wordt gemaakt. Een verdere bezuiniging is, in 2011, wat ons betreft niet aan de orde”, eindigt de fractievoorzitter.

U bent hier