h

SP-er Jan Oechies krijgt Penning van Verdienste

8 oktober 2010

SP-er Jan Oechies krijgt Penning van Verdienste

Jan Oechies
WIJK BIJ DUURSTEDE – Fysiotherapeut en SP-er Jan Oechies zet zich al jaren belangeloos in voor hulpvragers in het algemeen en de zorg in het bijzonder. De man die ondermeer de Hulpdienst van de SP in Wijk bij Duurstede heeft opgezet en in 2005 meehielp om hier een partijafdeling op te richten heeft de Gemeentelijke Penning van Verdienste gekregen. Tijdens een vrijwilligersavond voor de AED, afgelopen maandag, kreeg hij de penning opgespeld door burgemeester Guus Swillens.

De verrassing was zichtbaar groot voor Jan Oechies. Maar de mensen die hem voor de Penning van Verdienste hadden voorgedragen, vonden dat hij er echt recht op had. Naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut zet hij zich al zo’n 30 jaar in als vrijwilliger. Hij is vele uren per week in touw met het helpen van anderen. Verder is hij de aanjager van bijvoorbeeld ‘AED Hartstikke nodig’, die zorgt voor plaatsing van Automatische Externe Defibrillators in Wijk bij Duurstede. Maar ook zet hij zich in voor een hospice in de gemeente, een Bijna Thuishuis.

Vanuit de SP spande en spant hij zich onder meer in voor een goede thuiszorg, knokt hij voor een huisartsenpost in de omgeving en stond hij de werknemers van het transportbedrijf Van Beek nog onlangs met raad en daad terzijde. “Hij is van onschatbare waarde voor de Wijkse samenleving”, aldus Burgemeester Swillens. Namens de SP noemde fractievoorzitter Jeroen Brouwer Jan Oechies “een echte SP-er en een voorbeeld voor velen”.

U bent hier