h

Calypso rockt 13 november tijdens Catch-Up 2010

31 oktober 2010

Calypso rockt 13 november tijdens Catch-Up 2010

Catch-Up 2010
13 November wordt voor de vijfde keer een Catch-Up Poppodium georganiseerd. Een poppodium voor lokaal en regionaal talent, deze editie zelfs ook voor internationaal talent. De bands Henk, Ramptoeristen, Someday, Taster en Second7 zullen Theater Calypso omtoveren tot een heuse Rocktempel. Ook dit jaar is de organisatie in handen van SP raadslid Gert de Heus en Erik Hartman.

Henk: “Who the fuck is Henk”, een goede vraag, maar ook een goede titel voor een van de nummers van Henk. Henk houdt van muziek maken en songteksten schrijven. Henk is al gezien op meerdere grote festivals, en dit jaar is deze Duitse metal band de eerste band op Catch-Up!

Ramptoeristen: De nieuwe punk sensatie uit Wijk bij Duurstede en Amerongen heeft een naam en maakt zich klaar om de bühne op te gaan en overal in het land rampen te bezoeken. Ramptoeristen maakt snelle Nederlandstalige punk met makkelijke teksten over de dagelijkse frustraties, dorpsgekken, alcohol, cholesterol, lichaamsdelen en seks.

Someday: De Utrechtse band Someday maakt melodieuze popmuziek met funky invloeden. Dankzij de overtuigende stem van Karim en de muzikaliteit van de bandleden staat deze vijfmansformatie garant voor hoogwaardige singersongwriter composities. Momenteel is de band druk bezig in de studio met de producer van o.a. Anouk, Van Velzen, Miss Montreal en Blof. Someday speelde o.a. in het voorprogramma van Lisa Lois, Giovanca, Elske de Wall en op het Play Festival in België waar ze het podium deelden met andere Nederlandse grootheden als Pete Philly en De Jeugd van Tegenwoordig.

Taster: Taster maakt energieke en compacte uptempo rock met stuwende baspartijen en no-nonsense drumwerk. Kenmerkend zijn de fijne geluidsmuur, opzwepende gitaarloopjes en de rake refreintjes die Taster op de luisteraar loslaat. In 2009 brengt Taster een EP uit. Het nummer Something to Rewind zorgt voor een hitnotering in de Indie Chart en airplay op o.a. Kink FM.

Second 7: Second7 is een echte live band met een vette sound. Hun optredens zijn een ‘must see’. Deze band rockt en zet altijd een energieke show neer! OVERDRIVE is de titel van het debuutalbum van Second7. Tien krachtige nummers, die de veelzijdigheid van deze Utrechtse band uit je speakers laten knallen. Een herkenbaar geluid waarbij je kunt denken aan bands als Foo Fighters, Fuel, Daughtry en Shinedown. In september heeft Second7 een tour door België gedaan. Met een Amerikaanse sound en uitstraling én een dikke productie in de pocket is Second7 klaar voor het grote publiek!

Meer informatie en clips op https://catchup.sp.nl

U bent hier