h

SP kiest nieuw bestuur

13 mei 2010

SP kiest nieuw bestuur

Op 11 mei heeft SP afdeling Wijk bij Duurstede een ledenvergadering gehouden. De leden kozen een nieuw bestuur en gaven groen licht voor deelname van de SP aan een nieuw college met VVD en CDA.

Hans Pouw, voorzitter vanaf de oprichting van de afdeling, heeft de voorzittershamer doorgegeven. Hij gaat verder als raadslid. Als nieuwe voorzitter is Sjoerd Uitslag gekozen. Sjoerd is werkzaam bij de SP Tweede Kamerfractie. Hij is SP-raadslid geweest in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en stond 5 jaar geleden aan de wieg van SP-afdeling Wijk bij Duurstede.

Jan Oechies stopt als penningmeester. Jan:"Ik zal me de komende jaren vooral richten op het realiseren van een hospice en het uitbreiden van het AED netwerk in Wijk bij Duurstede."

Frans van der Tol is gekozen als nieuwe penningmeester. Hij is al jaren lid van de SP, en heeft zich o.a. sterk gemaakt voor de bewoners van de Hoogstraat en hij ondersteunt de actiegroep DenktEngk.

Yvonne Komduur, bestuurslid sinds de oprichting van de afdeling en al tientallen jaren betrokken bij de partij, wil het wat rustiger aan doen.
Dat is haar van harte gegund. De afdeling is Yvonne veel dank verschuldigd voor haar jarenlange inzet.

Robbie Dekker zal de taken van Yvonne Komduur overnemen als secretaris.
Gerrie Odijk uit Cothen zal het bestuur gaan versterken als algemeen lid.
Jeroen Brouwer blijft de raadsfractie vertegenwoordigen.

Jan Burger was aanwezig om het nieuw gevormde coalitie-akkoord toe te lichten. Jan Burger:"Ik ben blij dat de leden hebben ingestemd met het coalitieakkoord. Graag zal ik me als wethouder blijven inzetten voor een socialer Wijk bij Duurstede, juist nu!"

Het volledige bestuur ziet er als volgt uit:

Sjoerd Uitslag - Voorzitter
Robbie Dekker - Secretaris
Frans van der Tol - penningmeester
Jeroen Brouwer - fractievoorzitter
Gerry Odijk - algemeen lid

U bent hier