h

SP houdt algemene ledenvergadering

23 maart 2010

SP houdt algemene ledenvergadering

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op vrijdag 26 maart aanstaande houdt de SP-afdeling Wijk bij Duurstede een algemene ledenvergadering. Naast een terugblik op de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen staat de bespreking van het landelijk verkiezingsprogramma op de agenda. De bijeenkomst wordt gehouden in gebouw Feuniks aan het Walplantsoen en begint om 19.30 uur.

“We hebben op 3 maart jongstleden in Wijk bij Duurstede een mooi resultaat behaald bij de raadsverkiezingen. We hebben onze drie zetels behouden en zijn gegroeid van de vijfde partij naar de nummer drie in de gemeente. Ook zijn we de grootste linkse partij geworden met 14,4% van de stemmen. Dit is een beloning voor onze uitstekende wethouder, het werk van de raadsfractie, de behaalde successen en de acties van leden in samenwerking met inwoners van onze gemeente,” laat afdelingsvoorzitter Hans Pouw weten.
Op de vergadering wordt ingegaan op de stand van zaken rond de onderhandelingen voor de vorming van een nieuw college. De SP voert daarover gesprekken met CDA en VVD.

Ook de komende landelijke verkiezingen zijn onderwerp van gesprek. Hans Pouw: “Die verkiezingen worden gehouden op 9 juni aanstaande en zijn van groot belang. Waar moet het heen met ons land en de wereld? Wie gaan de crisis betalen? Hoe wil de SP een sociale en rechtvaardige samenleving voor elkaar krijgen? Als SP-leden moeten we er voor zorgen dat we met een goed programma de verkiezingen in gaan. Er moeten nog heel veel mensen overtuigd worden dat een sterke SP de enige garantie is voor een beter Nederland. Op de ledenvergadering mogen onze leden meebeslissen over deze en andere zaken.”

Het verkiezingsprogramma wordt gepubliceerd op www.spnet.nl. Leden kunnen daar inloggen met het lidnummer en postcode. Wil men liever een papieren versie, dan kan men bellen: 0343-574438.

U bent hier