h

Goede verkiezingsuitslag SP in Wijk bij Duurstede

4 maart 2010

Goede verkiezingsuitslag SP in Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - De SP heeft in Wijk bij Duurstede een goede verkiezingsuitslag behaald. Met 3 zetels handhaaft de partij zich in de gemeenteraad. “We stijgen zelfs van 14,1% naar 14,3% en zijn daarmee de grootste linkse partij. Als je naar de uitslagen elders in het land kijkt, is dat fantastisch,” laat lijsttrekker Jeroen Brouwer weten. Verder was ook in Wijk bij Duurstede de landelijke trend zichtbaar. De PvdA verloor twee zetels en D66 en de VVD wonnen allebei een zetel.

De VVD stijgt in de nieuwe raad van 3 naar 4 zetels. D66 komt nieuw in de raad met een zetel. GroenLinks en CDA blijven op 3 zetels staan. Ook de PCG (Protestants Christelijke Groepering) BurgerbelangenNu houden respectievelijk 2 en 1 zetels. De PvdA gaat terug van 4 zetels naar 2 zetels.

“We hebben het in het verkiezingsgeweld dus gewoon heel goed gedaan. Daar is hard voor geknokt. Vier jaar lang hebben we laten zien dat we er voor de mensen zijn. We zijn echt dolblij dat de mensen dat gewaardeerd hebben. Ik ben dan ook blij met al die vrijwilligers die dat met ons hebben gedaan. Dat geeft de basis waarmee we als partij verder kunnen”, vertelt Jeroen Brouwer.

De SP is de grootste partij geworden op de stembureau’s in De Engk (Ewoud & Elisabeth Gasthuis) en de Josefschool. Ook op de bureau’s in de basisscholen De Hoeksteen, De Regenboog en ‘t Baken en in Cothen (het dorpshuis) haalde de SP een opvallend veel stemmen als tweede of derde partij.

Het linkse college raakte door de teruggang van de PvdA wel haar meerderheid kwijt. “Wat betreft de vorming van een nieuw college is het woord aan de VVD. Zij zal onderhandelingen openen. Wij zullen hierbij kijken wat onze mogelijkheden zijn. Er volgt dus nog een spannende periode”, eindigt Brouwer.

U bent hier