h

Calypso wordt weer Catch-Up poppodium met veel lokaal talent

22 maart 2010

Calypso wordt weer Catch-Up poppodium met veel lokaal talent

Catch-Up flyer
Met vier bands, een DJ en de Wijkse rapper MQ wordt het Calypso theater 27 maart weer omgebouwd tot een heus poppaleis. Voor de vierde maal staat het Catch-Up festival weer in het teken van lokaal muzikaal talent.

De avond start met een debuut optreden van de band Vogol, maar de zanger Riccardo trad al eerder op met de band Breakdown. Frisse wijkse Rock, van veelbelovende jonge muzikanten. Daarna volgt een optreden van een heuse festivalband, Someday! De Utrechtse band Someday maakt melodieuze popmuziek met funky invloeden. Dankzij de overtuigende stem van Karim en de muzikaliteit van de bandleden staat deze vijfmansformatie garant voor hoogwaardige singersongwriter composities.

DJ Erik Hartman zal er voor zorgen dat er tussen de optredens geen stilte zal zijn. Hij draait muziek die je ook in zijn radioprogramma The Demoroom kan horen bij Radio 90FM.

Inmiddels is The Alley de naam muziekschoolband ontgroeid. De band is tijdens verschillende activiteiten in Wijk bij Duurstede en omstreken te bewonderen geweest, onder meer de W.A.R., het Midstaete Mazijk Muziekfestival, Koninginnedag en de fanclubdag van Pater Moeskroen behoren tot deze rij. En nu dus het Catch-Up Festival. The Alley speelt covers uit het pop- en rockgenre. De setlist varieert van Anouk, Red Hot Chili Peppers en Alanis Morissette tot The Pointer Sisters, Fool’s Garden en Lenny Kravitz.

Al toen hij 10 jaar oud was begon Mustafa Baseq,alias MQ met rappen. De achttienjarige Wijkenaar brak door met De jeugd van tegenwoordig. Hij is in zijn geboorteland Afghanistan bekender is dan in Wijk. Afsluiter van de avond is Carrera. Van oorsprong een punkrockband maar hun laatste twee albums gaan meer richting Americana, met een knipoog naar country en rock and roll invloeden.

Kaartjes zijn te verkrijgen bij Muziekwinkel van Ginkel, of aan de kassa op zaterdag 27 maart vanaf 20:00.

U bent hier