h

Speerpunten SP Wijk bij Duurstede

20 februari 2010

Speerpunten SP Wijk bij Duurstede

Jij,Ik,Wij(k) SP

Sociale woningbouw. We willen minimaal 40% van de nieuwe woningen bouwen in de sociale sector. Jaarlijks moeten er 150 woningen bijkomen. Huizen voor starters, gezinnen en ouderen. Ook in Cothen en Langbroek bouwen voor de behoefte en lokaal toewijzen waar dat mogelijk is.

Uitbreiden van de zorg. Met nieuwe woonvormen, werkplekken voor mensen met een beperking, een hospice, inzet van AED’s bij hartfalen en avondspreekuren van huisartsen We blijven ons inzetten voor een huisartsenpost in Doorn.

Investeren in mensen en voorzieningen. De economische crisis los je niet op door alleen te bezuinigen. De SP wil een sober en doelmatig beleid. Waar het minder kan, moet het minder: bijvoorbeeld minder inhuur van externen. Maar we blijven investeren in belangrijke voorzieningen. Samen met lokale bedrijven aan de slag in de (woning)bouw, realiseren van een lokaal loket voor Sociale Zaken en een goed minimabeleid.

Veiligheid op straat. Luister naar de bewoners en ervaringen van de wijkagent. Zorg dat de politie zichtbaar aanwezig is, breng de snelheid van auto’s terug in de wijken en leg veilige fietspaden en oversteekplaatsen aan. De toegankelijkheid voor mensen met een beperking is belangrijk. Aandachtspunt is ook de parkeerdruk in de binnenstad. Er moeten parkeerplaatsen bij.

Een gemeente met toekomst. Wijk bij Duurstede heeft een indrukwekkend verleden en een veelbelovende toekomst. Zeker als we investeren in duurzaamheid en wellicht windmolens plaatsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. De toekomst vraagt ook om goede en betaalbare sportvoorzieningen en voldoende geld voor onderwijs, recreatie en ontspanning. En geen slibstort in De Gravenbol.

Samen besturen en plannen maken. Wijk bij Duurstede heeft veel actieve organisaties en kundige inwoners. Die kwaliteiten en kennis moeten we nog beter gebruiken.

Jij SP, Ik SP, Wij(k) SP.


Stem daarom op woensdag 3 maart aanstaande op de SP, lijst 5.


Meer weten? Lees het volledige verkiezingsprogramma!

U bent hier