h

Wijks bijna Thuishuis noodzaak

1 november 2009

Wijks bijna Thuishuis noodzaak

WIJK BIJ DUURSTEDE - Al enige tijd is een initiatiefgroep bezig met het realiseren van een hospice in Wijk bij Duurstede. Jan Oechies, SP-bestuurslid en een van de drijvende krachten achter het idee van een ‘bijna thuishuis’ gaat er van uit dat de Wijkse hospice in 2011 haar deuren opent. Om geld in te zamelen organiseert Lions club Levefanum binnenkort een benefitdiner. “We zijn nu aan de gang om de benodigde middelen te verkrijgen. Dit is dus een mooie actie”, aldus Oechies.

“In Wijk bij Duurstede overlijden elk jaar ongeveer 130 personen na een periode van ziekte. Voor een aantal mensen is thuis sterven niet mogelijk. Zij moeten hun laatste dagen vaak doorbrengen in een ziekenhuis, of verpleeghuis. In een aantal gevallen is het thuis sterven in de laatste periode een bijna ondraaglijke last voor familie en omgeving”, vertelt Jan Oechies. Daarmee maakt hij ook duidelijk waarom een Wijks ‘bijna thuishuis’ noodzaak is.

“Voor de realisatie van de hospice is veel geld nodig. Wij kunnen rekenen op de financiële steun van een aantal organisaties, maar zijn erg blij dat de Lions club Levefanum heeft besloten om voor het Wijks ‘bijna thuishuis’ een benefitdiner te organiseren. De komende tijd werken we de aan de voorbereidingen voor de daadwerkelijke uitvoering van de plannen. We willen dat in 2011 de hospice haar deuren daadwerkelijk opent voor de inwoners van onze gemeente”, besluit Oechies.

Heb je zin in een “wilde avond” en wil je het goede doel steunen schrijf je dan in.
Lionsdiner2009@gmail.com . Zeg het voort!

U bent hier