h

SP gaat met Jeroen Brouwer en vol vertrouwen richting verkiezingen

29 november 2009

SP gaat met Jeroen Brouwer en vol vertrouwen richting verkiezingen

WIJK BIJ DUURSTEDE - Vol vertrouwen en met als lijsttrekker de huidige fractievoorzitter Jeroen Brouwer gaat de SP de raadsverkiezingen in. De partij rekent op groei en heeft een lijst met 27 kandidaten. “We zijn daar trots op, het zijn mensen uit alle lagen van de samenleving, de drie kernen, ouder en ervaren, maar ook jong. De SP is in Wijk uitgegroeid tot een grote partij, we hebben veel actieve leden, een goede raadsfractie en een kei van een wethouder.” Aldus Sjoerd Uitslag, die namens de voorbereidende commissie de kandidatenlijst presenteerde.

Yvonne Komduur feliciteert Jeroen Brouwer

Het partijprogramma van de SP heeft als titel ‘Jij SP, Ik SP, Wij SP. Samen actief voor een beter Wijk bij Duurstede’. Sjoerd Uitslag legt uit: “We gaan de mensen persoonlijk aanspreken, maar ook vertellen waar de SP voor staat en dat we samen onze gemeente kunnen verbeteren.”

De ledenvergadering stemde in met de kandidatenlijst en stelde ook het verkiezingsprogramma vast. Lijsttrekker is 35-jarige Jeroen Brouwer, docent geschiedenis op het Revius Lyceum en op dit moment ook fractievoorzitter. Op de tweede plaats staat de huidige wethouder Jan Burger (52), die bij een goede verkiezingsuitslag door de SP opnieuw als kandidaat-wethouder naar voren wordt geschoven. Gert de Heus (33) staat derde op de lijst. Hij is werkzaam in de automatisering bij het landelijk politiekorps en nu eveneens raadslid voor de socialisten. De 54-jarige Hans Pouw is op dit moment afdelingsvoorzitter. Hij werkt op een zorgboerderij in Werkhoven. Op de vijfde plaats staat Mariëlle Huisman. Zij is 26 jaar en werkzaam als zelfstandig ondernemer. Het huidige raadslid Henriëtte Sanders stopt met haar raadswerkzaamheden. Zij blijft wel actief voor de partij.

Speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn: woningbouw, het bestrijden van de kredietcrisis en blijven investeren in goede zorg. Lijsttrekker Jeroen Brouwer: “De komende tijd moeten we vooral huizen bouwen. Dat is goed voor de economie, net als het investeren in de plannen die met het bedrijfsleven zijn opgezet. We steunen initiatieven in de zorg als een hospice en het plaatsten van AED’s, dat zijn apparaten om te helpen bij een hartritmestoornis. Maar bijvoorbeeld ook een droomhuis voor ernstig gehandicapte kinderen is van belang. En we blijven knokken voor een huisartsenpost in Doorn.”

Verder zijn het verhogen van de veiligheid en het blijven betrekken van de inwoners bij het beleid volgens Brouwer van belang: “De politie verdient onze steun en moet voldoende zichtbaar op straat aanwezig zijn. Maar ook activiteiten voor jongeren horen hierbij. En we moeten echt aan de slag met wijkgericht werken.”

U bent hier