h

SP op zoek naar plek voor oud papier

2 juni 2009

SP op zoek naar plek voor oud papier

WIJK BIJ DUURSTEDE - Theo Groothuis zamelt al jaren oud papier in. Niet voor zichzelf, maar voor goede doelen. Met zijn bakfiets haalde hij duizenden euro’s op voor lokale basisscholen en kinderen in Indonesië. Groothuis heeft enkele weken geleden echter zijn activiteiten moeten staken. “Omdat de gemeente aangaf zijn plek, op de parkeerplaats van basisschool De Horn, nodig te hebben, moest hij alles weghalen. “Maar nu gebeurt er helemaal niets. Dan kan Theo toch nog gewoon kranten ophalen”, vraagt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer zich af.

Het papierbeleid is af en toe een onderwerp van gesprek geweest in de raad. De SP trekt zich in dit geval echter een specifieke zaak aan. “Het gaat ons niet om het papierbeleid. In dit geval hebben wij enkele vragen over een container van slechts een persoon: Theo Groothuis”, begint de SP-er, “Hij haalt jaarlijks duizenden euro’s op. Niet voor zichzelf, maar voor goede doelen. Met zijn bakfiets is hij zelfs een bekende Wijkenaar.”

Sinds enkele weken is zijn aanvoer gestopt. Dit, omdat de gemeente aangegeven heeft zijn plek van zijn container, op de parkeerplaats van basisschool de Horn, nodig te hebben voor herontwikkeling van het gebied rond de Botersloot. Nu is dat volgens de Socialistische Partij niet erg. Brouwer: “Hoe sneller de situatie hier beter wordt, hoe beter. Maar inmiddels gebeurt hier al weken niets, terwijl de container wel snel weg moest.”

Omdat nu juist die goede doelen onder deze ophaalstop van kranten en ander papier lijden, vraagt de SP zich af of er geen oplossing kan worden gevonden. De socialisten denken zelf aan een andere plek, of gewoon weer, tijdelijk, op de parkeerplaats. “Een container hoeft geen opstakel voor te zijn voor welke plannen dan ook. Het is immers zo dat deze binnen een dag weggehaald kan worden. Er helemaal geen een neerzetten is dan ook veel schadelijker. Dat houdt in dat de goede doelen, scholen in binnen- en buitenland, het met minder geld moeten doen, terwijl dat vaak zo hard nodig is”, eindigt Jeroen Brouwer.

U bent hier