h

Oplopende wachttijden bij schuldhulpverlening

26 april 2009

Oplopende wachttijden bij schuldhulpverlening

Wijk bij Duurstede - “De effecten van de kredietcrisis worden steeds sterker merkbaar in Nederland. Het aantal faillissementen neemt toe, de werkloosheid groeit en er is sprake van een toenemende schuldenproblematiek. “Het treft ook veel mensen die geen enkele blaam hebben. Kredietverstrekkers lopen er echter mee weg, de gewone mensen hebben het nakijken en zitten op de blaren”, meent SP-raadslid Henriëtte Sanders.

Ook in de regio Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijnstreek, waaronder Wijk bij Duurstede valt, is sprake van groeiend beroep op de schuldhulpverlening. De wachttijd bij de Regionale Sociale Dienst (RSD) was in 2008 ongeveer drie tot vier weken. Inmiddels is de wachttijd opgelopen tot drie maanden en dreigt deze nog langer te worden.

“Het is duidelijk dat dit tot ernstige gevolgen kan leiden voor de aanvragers van schuldhulp. Het bureau schuldhulpverlening van de RSD heeft een goede reputatie, die echter door een oplopende wachtlijst onder druk zal komen te staan. Als gemeente moeten we juist onze best doen voor mensen die door de kredietcrisis in de problemen zijn gekomen”, besluit Sanders. Reden voor de fractie van de Socialistische Partij om het college te vragen samen met de directie van de RSD maatregelen te nemen om de wachttijden te verkorten.

U bent hier