h

Catch-Up weer een knalfeest

19 april 2009

Catch-Up weer een knalfeest

WIJK BIJ DUURSTEDE - Vijf regionale bands, een enthousiast publiek, vele vrijwilligers en dat allemaal in een prachtig theater. Dit waren afgelopen zaterdag de ingrediënten die van het Catch-Up Festival 2009 een succes maakten. Met 162 betalende toeschouwers konden de organisatoren meer dan tevreden zijn. “Het festival is dit jaar gegroeid naar een grotere zaal en meer bands. Dit resultaat is voor ons een prima basis om al weer over een volgend festival te dagdromen”, meent medeorganisator Gert de Heus.

Hans en Gijs

Vroeg op de avond opende Requested Alms het bal met een sprankelend optreden. Na deze energieke show was het de beurt aan de lekkere Nederpop van Kaggel, die toonden dat niet enkel de Zeeuwse band Blöf dat genre goed beheerst. The Revelations zweepte de zaal met aanstekende poppunk op voor de hoofdact, The Dice Rebels. De Heus; “Met hun pure Rock-a-Billy laat deze rebellen altijd horen dat rock n roll niet dood is. Hoewel het al laat was was The Spark Plugs, misschien wel de grote verrassing. Zij hielden toch heel wat mensen in de zaal.”

Rood Dice Rebels

Op muzikaal gebied was Catch-Up dus een groot succes, met de bezoekers al grote winnaars. Doordat het festival werd gesponsord door onder andere de Malle Molen, de Socialistische Partij, Smulwereld Duurstede, Dyda Bouw, muziekwinkel van Ginkel en dreef op de inzet van de vele vrijwilligers, was het ook dit jaar niet nodig een gemeentelijke subsidie aan te vragen. “We bedanken alle vrijwilligers enorm. Als we zien hoe hard zij de hele dag hebben gelopen, met de opbouw en het afbreken van alles. Zonder hun inzet was het niet zo’n feest geworden”, eindigt De Heus trots.

Kaggel Publiek

Al met al kregen De Heus en de andere organisatoren al snel eenzelfde smaak te pakken, die hij vorig jaar na het festival kreeg. Dit smaakt namelijk naar meer, veel meer. “Tijdens het afbreken kwamen direct al de eerste ideeën naar boven. De ene was beter dan de andere. Maar we gaan eerst even rustig nagenieten en bekijken de komende weken wel, hoe we het volgend jaar gaan aanpakken,´ concludeert de SP-er.

Revelations Sparkplugs

Nog meer foto's? Zie www.oypo.nl/marielle

U bent hier