h

SP-ers bij KRO Radio

29 maart 2009

SP-ers bij KRO Radio

WIJK BIJ DUURSTEDE – In maart 2010 worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. De voorbereidingen zijn hier en daar al begonnen. Zo is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een campagne gestart om nieuwe raadsleden te werven. Voor het KRO programma Goedemorgen Nederland was dit reden voor een rapportage. “Afgelopen zaterdag kwam reporter Sam Jones naar winkelcentrum De Heul om te zien hoe we in gesprek gingen met omwonenden en winkeliers over overlast in het winkelcentrum”, vertelt voorzitter Hans Pouw.

KRO-journalist Sam Jones loopt op de gemeenteraadsverkiezingen vooruit. Hij gaat naar grote en kleine gemeenten. Hierbij zoekt de journalist antwoorden op de vragen, waarom mensen de lokale politiek in willen en hoe inwoners tegenover lokale politiek staan.

Pouw: “Omdat wij als SP graag de op straat opgaan, klopte hij aan met de vraag of wij toevallig iets gingen doen. Zodoende is hij afgelopen zaterdag langsgekomen in De Heul. Hier kon hij politieke geïnteresseerden en inwoners interviewen.”

In de regen interviewde Jones de SP-voorzitter en Robbie Dekker, nieuw bestuurslid en verantwoordelijk voor de scholing in de afdeling. “Jones wilde graag een nieuw actief lid interviewen, om navraag te doen naar zijn beweegredenen. Robbie Dekker is in januari dit jaar toegetreden tot ons bestuur en dus vrij nieuw bij onze afdeling”, aldus Pouw, “Tevens kon hij een goed beeld krijgen, hoe alles werkt bij de SP en waarom iemand zich lokaal inzet voor een partij. Zijn reportage hierover wordt 10 april tussen 10.00 uur en 11.00 uur uitgezonden op Radio 1. Wij zijn heel benieuwd.”

U bent hier