h

Stemmen voor bands op Catch-Up

2 februari 2009

Stemmen voor bands op Catch-Up

Catch-Up Festival 2009
WIJK BIJ DUURSTEDE – Direct na de eerste editie van het Catch-Up festival, vorig jaar, besloot de organisatie dat er een tweede deel moest komen. De afgelopen weken zijn de eerste bijeenkomsten geweest waarmee alles in gang is gezet. ‘We hebben contact gezocht met zaaleigenaar Tom van Ginkel. Hij meldde dat we zelfs in het Calypso Theater terecht kunnen. Op zaterdag 18 april vindt daar de tweede editie dus plaats’, vertelt Gert de Heus.

SP-raadslid De Heus zette vorig jaar namens zijn partij het festival bijna in zijn eentje op. De optredens van Carrera, Between Birth and Death, Inshore en Thijmen Vonk waren een succes voor de aanwezige jongeren. ‘We hadden toen bijna twee keer het aantal bezoekers dan dat we verwacht hadden. Vandaar dat we direct hebben besloten dat er een tweede editie zou komen’, legt De Heus uit.

Omdat het zo succesvol was, durft de organisatie het wel aan om het nog grootser aan te pakken. In een zaal met meer capaciteit, namelijk het Calypso theater, kunnen de jongeren nu terecht. ‘Maar aan de formule veranderen we nog niets. Het blijft in eerste instantie een podium voor lokale bandjes’, meent De Heus, ‘En we merken dat die er op zitten te wachten. Al enkele dagen nadat we de site weer open hadden gezet, waren er al aanmeldingen binnen. Dat betekent dat we nu al keuzes moeten maken, en dat is een fijne luxe.’

De eerste drie bandjes die op de lijst staan, zijn in ieder geval al bekend. Zo staan in ieder geval The Sparkplugs, en The Revelations op 18 april op het podium. Tevens is ook de hoofdact al vastgelegd. Rockabillyband The Dice Rebels, zal met hun ouderwetse rock and roll geluid de zaal plaatswalsen.

Om iedereen een kans te geven om andere bandjes uit te kiezen, heeft de organisatie gekozen om via een internet een verkiezing uit te zetten. ‘Naast deze drie acts zal er minimaal nog een band te zien zijn. Het publiek kan dat dus mede bepalen.’

‘Via de website www.catchupfestival.hyves.nl kan iedereen de gouden tip geven. Dat kan tot vrijdag 5 februari 2009. En kijk vooral goed, want er zijn al hele goede aanmeldingen binnen gekomen’, eindigt De Heus.

U bent hier