h

SP blij met initiatiefgroep huurdersbelangen

24 februari 2009

SP blij met initiatiefgroep huurdersbelangen

COTHEN - Huurders van woningbouwstichting Cothen kunnen hun belangen bij de stichting laten horen via een nieuwe huurdersbelangenvereniging. Initiatiefnemers zijn Fred Frölich, Ali Bos, Joke Kok en Gerry Odijk. Zij zijn overtuigd van het nut van een dergelijke vereniging. “Alle huurders van de Woningbouwstichting hebben het recht om te kunnen laten horen wat zij belangrijk vinden, als het gaat om betaalbare en goede woningen en een leefbare woonomgeving”, aldus de initiatiefnemers.

De Socialistische Partij voerde het afgelopen jaar actie tegen de woningbouwstichting Cothen vanwege de doorrekening van de rioolheffing. Inmiddels lijkt de woonstichting hier iets aan te veranderen. “We merkten daarbij dat er nog geen sprake was van een goede vertegenwoordiging vanuit de huurders. Daarom zijn we blij dat vier huurders nu een initiatiefgroep vormen”, vertelt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

De SP ziet de initiatiefgroep als zeer welkom. “Elke woningbouwstichting heeft een wettelijke verplichting om een echte vertegenwoordiging vanuit de huurders te hebben. Maar in de praktijk blijkt het voor vele stichtingen moeilijk om huurders zo ver te krijgen. Vandaar dat het mooi is dat deze vier zich hiervoor willen inspannen’, vervolgt de fractievoorzitter.

De socialisten hebben met hand- en spandiensten de initiatiefnemers in de eerste fase bijgestaan.
“Maar dat was eigenlijk al snel niet meer nodig. Het enige is dat de mensen bij elkaar konden worden gebracht en wisten wat hun rechten waren. Verder zijn ze zelf geïnteresseerd en fanatiek genoeg om hiermee door te gaan. Dat is goed nieuws voor de huurders in Cothen en de woonstichting zelf. Zo kunnen zij gezamenlijk van het dorp nog iets mooiers maken. We hopen dat zo veel mogelijk huurders zich hiervoor willen inzetten”, eindigt Brouwer.

De initiatiefgroep heeft inmiddels alle 285 huurders op de hoogte gesteld van de plannen. Ook met de Woningbouwstichting Cothen vindt binnenkort overleg plaats. Wie meer informatie wil over de huurdersbelangenvereniging Cothen kan contact opnemen met: Joke Kok, telefoonnummer 0343 511827.

U bent hier