h

Robbie Dekker in het bestuur

25 januari 2009

Robbie Dekker in het bestuur

Robbie Dekker
Robbie Dekker, werkzaam als docent aan de scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg, was al een tijdje als actief lid aangeschoven bij het bestuur. Hij zorgde vorig jaar bijvoorbeeld voor de basisscholing van nieuwe leden. Op de ledenvergadering van de SP-afdeling Wijk bij Duurstede, die deze maand is gehouden, is hij formeel benoemd tot bestuurslid.

Dekker is geen onbekende met het SP-werk. Voordat hij anderhalf jaar geleden naar Wijk bij Duurstede verhuisde was hij in andere gemeenten actief, namelijk in Culemborg en Alkmaar. Afdelingsvoorzitter Hans Pouw: “Robbie weet waar de SP voor staat. Toen hij hier kwam wonen, gaf hij direct aan wel iets te willen doen met de basisscholing. Dat ging goed. Vandaar dat wij het wel aandurfden om hem als bestuurslid te vragen. De leden stemden hier unaniem mee in, dus ook dat zit wel goed.”

Naast het verzorgen van informatieve bijeenkomsten en de scholing is Dekker ook vaak actief bij landelijke acties. “Hij heeft al een paar keer zich ingezet voor kwesties die in het hele land spelen en daarbij gekeken hoe we daar lokaal steun aan kunnen geven. Kijk naar de bloemen en taart die hij met anderen bij de buschauffeurs bracht om hen te steunen tijdens de stakingen bij het busvervoer enkele maanden gelden. Daar hebben we nu goede contacten aan over gehouden. Hij bekijkt alles dus door een brede bril. Het is dus erg plezierig om zo iemand erbij te hebben”, meent Hans Pouw.

Op de ledenvergadering werd daarnaast teruggeblikt op 2008. “Er waren acties rond de zorg en bij het busvervoer, het eerste Catch-Up festival werd gehouden, de hulpdienst deed goed werk en ook de fractie en onze wethouder lieten van zich horen. We zijn veruit de actiefste partij in de gemeente. Daar kan niemand omheen”, vindt voorzitter Hans Pouw. “En we zijn van 94 naar 111 leden gegaan. Dat laat zien dat de mensen ons werk waarderen.”

U bent hier