h

Hulpdienst SP

18 januari 2009

Hulpdienst SP


De Hulpdienst van de Socialistische Partij in Wijk bij Duurstede heeft in 2008 voor maar liefst 12 kinderen geholpen bij het aanvragen van een TOG regeling. Deze Tegemoetkoming Ouders gehandicapte kinderen is een soort extra kinderbijslag voor de kosten die gemaakt moeten worden indien een kind een lichamelijke of geestelijke beperking heeft.

Drie actieve leden van de SP hebben het afgelopen jaar in totaal 52 inwoners terzijde gestaan. Het ging daarbij om de meest uiteenlopende problemen. De hulp werd meestal telefonisch gezocht, of via de website.“De ondersteuning bestaat uit een luisterend oor, het verwijzen naar het juiste loket, oefenen van gesprekken en het schrijven van conceptbrieven. We doen dit als afdeling naast het gewone ‘politieke’ werk van de fractie en het bestuur,” zo legt bestuurslid en medewerker van de hulpdienst Jan Oechies uit.

Afgelopen vrijdag deed hij verslag van de activiteiten tijdens de ledenvergadering van de SP-afdeling Wijk bij Duurstede. “Soms gaat het om eenvoudige adviezen. Maar met vier personen werden ook gesprekken getraind voor bijvoorbeeld de bestuursrechter, de beroepscommissie van het UWV en het bureau jeugdzorg. We proberen vooral aanvullend te werken op de reguliere hulpverlening en we horen op deze manier natuurlijk ook waar de mensen tegenaan lopen,” vertelt Oechies tenslotte nog.

De SP Hulpdienst is bereikbaar via de website: www.wijkbijduurstede.sp.nl/hulpdienst

U bent hier