h

Honderdste lid voor Wijkse SP

15 december 2008

Honderdste lid voor Wijkse SP

100ste lid SP Wijk bij Duurstede
'Het was al wachten, maar enkele weken geleden kregen wij uiteindelijk een lijst met het bericht dat we honderd leden hadden’, begint SP-voorzitter Hans Pouw, ‘Een keer in de twee, drie maanden krijgen we een uitdraai met alle wijzigingen. Daarbij bleek dat we steeds net onder de honderd bleven hangen. Maar nu hebben we het dus toch gehaald. Eindelijk staan we op honderd. Wat heet, we zijn gelijk doorgegroeid naar 110.’
Samen met fractievoorzitter Jeroen Brouwer bezorgde Pouw het honderdste lid, Teun Ziermans, haar ledenpas en natuurlijk een bos bloemen.

Volgens de twee voorzitters steunen de mensen de lokale SP afdeling vooral omdat zij zich zo inzetten via lokale acties, die belangrijk zijn voor Cothen, Langbroek en Wijk. Ook Teun Ziermans, het honderdste lid, geeft dit toe. ‘Zij voeren toch actie voor bijvoorbeeld een huisartsenpost, terwijl andere partijen dat in het verleden niet hebben gedaan. En ze komen op voor de gewone dingen die voor iedereen belangrijk zijn’, vindt zij.

De komende weken komt de SP weer naar de mensen toe, met de jaarlijkse huis-aan-huiskrant. Deze staat deze keer helemaal in het teken van de zorg, een belangrijk aandachtspunt voor de socialisten. ‘Daar hebben we al veel mee gedaan; de acties voor de huisartsenpost, thuishulp enzovoorts, voor een hospice of de AED actie. Ook zit er natuurlijk weer een ledenkaart bij, voor iedereen die ons ook wil steunen in deze economische mindere tijden’, eindigt Pouw.

U bent hier