h

SP: aftrap onderzoek huisartsenpost

11 augustus 2008

SP: aftrap onderzoek huisartsenpost

“Reistijden met de auto naar de huisartsenposten in Zeist, Ede en Houten kunnen oplopen tot meer dan één uur” vertellen Ad Schiedon, raadslid voor de SP in de Utrechtse Heuvelrug en Henriëtte Sanders, raadslid in Wijk bij Duurstede. “Om nog maar niet over de bereikbaarheid per bus te spreken”, voegen ze daar aan toe.

Beide SP afdelingen hebben hun krachten gebundeld en onderzoeken de mogelijkheid voor een Huisartsenpost in Doorn.

Huisartsen aktie Leersum

Sanders vervolgt: “Nu zijn de inwoners verdeeld over drie huisartsenposten: Ede, Houten en Zeist. Een autorit tot 25 km met een zieke in de auto voor inwoners van Amerongen, Leersum, Overberg en Wijk bij Duurstede”. “Files en lange wachttijden voor de spoorwegovergangen bij Driebergen station en de Arnhemse Bovenweg bezorgen veel inwoners van Driebergen angstige moment”, vervolgt Ad Schiedon.

“Voor mensen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer is het vrijwel ondoenlijk. Inwoners van Doorn moeten in Zeist nog zeker een kwartier lopen voordat zij de huisartsenpost hebben bereikt”. “Ja”, vervolgt Sanders, “inwoners uit Wijk bij Duurstede moeten eerst met de bus naar Utrecht, om vervolgens met 2 treinen en een overstap in Houten de dokter te bereiken”.

Beide raadsleden stonden afgelopen zaterdag bij het winkelcentrum in Leersum voor de aftrap van hun actie.
De SP afdelingen zien met ruim 70.000 inwoners, reële mogelijkheden voor een huisartsenpost in Doorn. Een positieve impuls gaat ook uit van de ontwikkelingen van het Diakonessenhuis. Een uitbreiding van de diensten van de buitenpolikliniek in Doorn met avond- en weekeind openstelling voor bepaalde specialismen. Het ministerie wil een bundeling van krachten voor spoedeisende eerste hulp. Door de vestiging van een huisartsenpost in Doorn en uitbreiding van activiteiten van het Diakonessenhuis is dat realiseerbaar.

“De huisartsenzorg zal dan beter en doorgaans binnen het kwartier bereikbaar zijn”, vervolgt Schiedon. “Wij willen graag de mening weten van de inwoners. Daarom staan wij op straat met informatie maar ook met een vragenlijst”. “De reacties in Leersum afgelopen zaterdag waren enthousiast en de vragenlijsten werden massaal ingevuld”.

Komende zaterdag 16 augustus is de SP tussen 11 en 14 uur in Doorn, bij Albert Heijn.
Daarna worden Driebergen, Maarn en Amerongen en Wijk bij Duurstede bezocht. Op de website van de beide SP afdelingen staat meer informatie. U kunt daar ook de vragenlijst invullen.

U bent hier