h

Vervolgacties tegen doorrekening rioolheffing Cothen

21 juli 2008

Vervolgacties tegen doorrekening rioolheffing Cothen

De Socialistische Partij roept huurders van woningbouwstichting Cothen op om protest aan te tekenen tegen de doorrekening van de rioolheffing. De partij verspreidt deze week pamfletten onder alle huurders van de woningstichting en heeft op haar site ook een aparte actiepagina ingericht.

De problematiek van de rioolheffing kwam vorig jaar aan het licht bij de evaluatie van het minimabeleid van de gemeente. Dat is gebeurd door onderzoek van het NIBUD, in samenwerking met de lokale Cliëntenraad Werk en Bijstand. Daarbij bleek dat huurders in Cothen de kosten voor de rioolheffing doorgerekend krijgen en in Wijk bij Duurstede en Langbroek niet. Terwijl er voor de gehele gemeente namelijk een eigenarenheffing geldt, heeft de woningbouwstichting Cothen de huurdersheffing van de voormalige gemeente Cothen voortgezet.

Ook is er voor huurders met een laag inkomen in het dorp hierdoor geen kwijtschelding mogelijk of een huurtoeslag op die heffing. Minima in Cothen zijn daardoor slechter af dan elders in de gemeente.

Eerder dit jaar zijn op initiatief van de SP al twee bijeenkomsten gehouden in Cothen. Ook stuurden enkele tientallen huurders een bezwaarbrief en verzocht het College van Burgemeester en Wethouders de woningstichting om de doorrekening stop te zetten.
“Tot nog toe krijgt iedereen een negatief antwoord van de woningstichting. Juridisch is het een kwestie tussen huurder en verhuurder. Daarom gaan we nu de huurders oproepen om verdere stappen te ondernemen. Met een pamflet informeren we alle huurders uitgebreid over de kwestie. We roepen de mensen daarnaast op om protest aan te tekenen en ondersteunen de mensen zonodig bij het vragen van een uitspraak bij de huurcommissie. Ook overwegen we de gemeenteraad een uitspraak te laten doen.” Aldus SP-raadslid Henriëtte Sanders.

Leden van de partij gaan samen met een aantal actieve bewoners huis-aan-huis de mensen benaderen. Huurders kunnen tot begin september laten weten dat ze bezwaar maken tegen de doorrekening van de rioolheffing. Voor meer informatie kan men terecht bij Henriëtte Sanders: 0343 577375.

U bent hier