h

Nieuwe woningen aan zuidzijde Langbroek

6 juli 2008

Nieuwe woningen aan zuidzijde Langbroek

Op woensdagavond 9 juli a.s. wordt een informatiebijeenkomst gehouden over de bouwplannen op het voormalige bedrijventerrein Uem en Wennekes in Langbroek. De avond vindt plaats in het dorpshuis en begint om 20.00 uur.

Hogenboom Projectontwikkeling uit Zeist heeft het terrein gekocht met de bedoeling er woningen te bouwen. Ook de gemeente bezit nog een strook grond direct aansluitend op het terrein.In mei van dit jaar is een eerste avond georganiseerd voor omwonenden en andere belanghebbenden. Daaruit is een meedenkgroep ontstaan die samen met een architect en stendenbouwkundige een plan heeft uitgewerkt.

Belangrijkste punten uit het nu voorliggende plan zijn: een gemengd woningprogramma gericht op de woningbehoefte in Langbroek en de hoogte van de bebouwing is afgestemd op de omgeving. Een ander groot aandachtspunt is de verkeersaansluiting op de Cotherweg. Gevreesd wordt voor een verkeersonveilige aansluiting en mogelijk sluipverkeer aan deze zijde van Langbroek. Daarom is gekozen om slechts een aansluiting voor calamiteiten te maken op de Cotherweg.

Vooruitlopend op de bestemmingsplanprocedure worden de nu voorliggende plannen gepresenteerd. Daarin zijn de eerder genoemde uitgangspunten verwerkt. Het gaat om in totaal om 23 woningen. Gedacht wordt aan zes huurappartementen voor kleinere huishoudens en zes goedkopere en betaalbare koopwoningen, vooral gericht op starters op de koopmarkt. Verder is er ruimte in het plan voor zes tweekappers en vijf vrijstaande huizen. Ook is rekening gehouden met zo’n 40 parkeerplaatsen, groen- en speelvoorzieningen. Het gebiedje wordt aan de zuidzijde afgegrensd door een watergang, die tevens dient voor de opvang van regenwater.

De bedoeling is om in de eerste helft van 2009 te starten met de bouw en de woningen in de eerste helft van 2010 te kunnen opleveren. De informatieve avond wordt gehouden op woensdag 9 juli aanstaande in Dorpshuis “De Toekomst” aan de Marijkelaan 5. Aanvang: 20.00 uur.

U bent hier