h

SP Wijk solidair met chauffeurs

12 juni 2008

SP Wijk solidair met chauffeurs

Op woensdag 11 juni hebben de SP gemeenteraadslid Gert de Heus, afdelingsvoorzitter Hans Pouw en nog een tiental andere socialisten een solidariteitsbezoek gebracht aan de stakende buschauffeurs van Connexxion. Daarbij hebben zij taarten geschonken aan de chauffeurs. Reden van de actie was om de chauffeurs een hart onder de riem te steken.
Bus Aktie

Om 18:00 kwam de delegatie van de SP aan op het Connexxion terrein aan de Langkamp op het industrieterrein. Daar werden eerst bemoedigende woorden van Hans Pouw uitgesproken. “De publieke sector wordt uitgekleed onder de vlag van liberalisatie. Hierdoor komt er een steeds grotere druk op salarissen en arbeidsvoorwaarden. Niet alleen het busvervoer heeft hier last van. We zien het onder ander terug bij de post, de zorg, de NS en andere publieke diensten,” aldus Pauw.

Object verwijderd
Plugin verwijderd

Een woordvoerder van FNV Bondgenoten sprak zijn waardering uit voor de steun van de SP. “We zijn zeer erkentelijk voor de steun die de SP geeft sinds de acties zijn begonnen. We merken dat er bij sommige mensen minder begrip komt voor deze staking. Maar deze strijd wordt over de ruggen van de chauffeurs gevoerd. De politiek moet in Den Haag ingrijpen.”

Na deze woorden werd de taart aangesneden en werd er tussen de chauffeurs en de delegatie van de SP uitvoerig gesproken over de acties. De chauffeurs bleken daarbij zeer strijdvaardig.

U bent hier