h

SP peilt mening leden over nieuw Revius

1 juni 2008

SP peilt mening leden over nieuw Revius

WIJK BIJ DUURSTEDE - “Het hele verhaal rond het nieuwe Revius hakt nogal in op de begroting de komende jaren. We willen een goed beeld krijgen over welke meningen er nu leven, zeker bij onze achterban. Vandaar dat wij vrijdag een inloopavond houden, speciaal over dit onderwerp”, laat SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer weten.

De voorgeschotelde cijfers betekenen een forse investering. Het gaat om zo’n 18 tot 20 miljoen euro voor een nieuwe middelbare school inclusief HAVO-top en een nieuwe sporthal.

“Laat ik voorop stellen dat voortgezet onderwijs en sport voor ons ook belangrijk zijn. Er lopen ook al heel lang toezeggingen en voor een groot deel zijn de kosten gedekt. Maar er zijn ook risico’s. En wij willen niet dat bijvoorbeeld het primair onderwijs, de basisscholen, straks de dupe zijn, omdat er voor de broodnodige vernieuwing ook hier van een aantal schoolgebouwen straks geen geld meer is”, legt Brouwer uit.

Om de goede keuzes te maken trekt de SP langs ‘vele velden’. De eigen leden worden bij een dergelijk belangrijk onderwerp niet overgeslagen. “We hebben even lopen dubben over hoe we dit moesten aanpakken. Nu alle gegevens op tafel liggen, hebben we besloten om op zo’n kort mogelijke termijn ook onze leden en kiezers te raadplegen. We nodigen daarvoor iedereen uit. De belangenorganisaties laten wel van zich horen. Maar het gaat er ook om wat de inwoners van de plannen vinden. Dat is minstens zo belangrijk”, vindt Brouwer.

De socialisten komen vrijdag 6 juni aanstaande vanaf 20.00 uur in het Feuniksgebouw aan het Walplantsoen bij elkaar. Iedereen is welkom.

U bent hier