h

Kom naar de Informatieavond Afghanistan

22 juni 2008

Kom naar de Informatieavond Afghanistan

Steun Afganistan
Op vrijdag 4 juli a.s. om 20:00 is er een informatieavond over Afghanistan in de Open Hof naast de Grote Kerk. Daarbij zullen SP Tweede-Kamerlid Farshad Bashir, René Grotenhuis van Cordaid en Paul Kuiper van het Humanistisch Vredesverband als sprekers optreden. Centraal staat de vraag hoe Afghanistan het best geholpen kan worden.

Reden voor deze avond is dat Nederland actief betrokken is bij de situatie in Afghanistan. Na de aanslagen op 11 september besloot de internationale gemeenschap Afghanistan binnen te vallen. Was terrorismebestrijding de enige reden om dit besluit te nemen? Waren er ook andere belangen? Nu zijn Nederlandse militairen gestationeerd in Uruzgan, Kandahar en Kabul. Er zijn ondertussen 16 militairen gesneuveld en meer dan 70 gewond. Ook zijn er sinds het besluit honderden Afghanen gedood en duizenden gevlucht.

De sprekers zullen vanuit meerdere oogpunten duidelijkheid proberen te verschaffen. Zo is Bashir zelf van Afghaanse komaf, is Cordaid actief betrokken bij ontwikkelingswerk in Afghanistan en streeft het Humanistisch Vredesberaad naar geweldloze conflictbeheersing.

Iedereen die meer wil weten over Nederlandse deelname aan de missie in Afghanistan en hoe het daar verder moet is van harte welkom. De toegang is gratis. Het adres is:

De Open Hof
Kerkstraatje 4
Wijk bij Duurstede

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Robbie Dekker, tel: 06 46060735 e-mail:robbie@tomaatnet.nl

U bent hier