h

Informatiebijeenkomst De Kamp goed bezocht

22 juni 2008

Informatiebijeenkomst De Kamp goed bezocht

De belangstelling voor de eerste informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen in bouwlocatie De Kamp in Cothen was enorm. Meer dan 150 bezoekers bezochten de avond, die vooral bedoeld was om de procedure toe te lichten en mensen te werven voor een actieve meedenkgroep van omwonenden en belanghebbenden.

De avond werd geleid door gemeentelijk projectleider Martien Lodder en wethouder Jan Burger. Er was uitleg over het plangebied, de wijze van aanpak om het gebied te ontwikkelen en de planning. De bedoeling is dat er nog dit jaar een stedenbouwkundige visie wordt gemaakt met een exploitatieopzet. Vanaf 2009 kunnen de plannen dan verder worden ontwikkeld en de benodigde procedures doorlopen. De woningen worden in een periode van vier tot vijf jaar opgeleverd.

“Daarmee kunnen we er voor zorgen dat er in eerste instantie ook vooral voor de lokale woningbehoefte wordt gebouwd”, zo liet de wethouder weten. Het bouwprogramma is nog niet bekend, maar twee belangrijke doelgroepen werden al genoemd: ouderen en starters. Met name dat laatste viel goed bij de in grote getale aanwezige jongere belangstellenden. Daarbij blijkt er veel vraag naar kavels voor starters.

Het Utrechts Landschap en de woningbouwstichting Cothen worden vanaf het begin bij de planontwikkeling betrokken. Datzelfde geldt voor de meedenkgroep, waarvoor de belangstelling ook groot was. Over twee weken wordt in gezamenlijkheid het stedenbouwkundig bureau gekozen dat met de eerste werkzaamheden aan de slag gaat.

Met de ontwikkeling van De Kamp is het bouwen van voldoende woningen in Cothen de komende jaren gegarandeerd. In de zuidoosthoek worden deze zomer de laatste woningen opgeleverd. Voor het centrumgebied rondom de molen is op dit moment een kleinschalig bouwplan met zo’n 12 woningen in de maak. In De Kamp is vervolgens ruimte voor nog eens ruim 100 woningen.

“We zijn erg tevreden met de wijze waarop onze wethouder aan de slag is met het woningbouwprogramma voor de komende jaren. Bij de plannen worden de mensen echt betrokken en de sociale woningbouw staat eindelijk weer eens voorop. Voor de SP is de volkshuisvesting heel belangrijk. Goed en zorgvuldig bouwen. Aandacht voor kwaliteit in de omgeving en betaalbare woningbouw. Dan worden de wachtlijsten vanzelf ook korter!” Aldus SP-raadslid Gert de Heus.

U bent hier