h

Wijkse SP gaat de buurt weer in

31 mei 2008

Wijkse SP gaat de buurt weer in

Onder het motto De buurten in, start de SP het oude straatwerk weer overal op. De partij die haar zichtbaarheid op straat als belangrijkste uiting neergezet heeft, wil dit bevestigen door samen met leden en inwoners de buurt in te gaan. ‘Volgende week woensdag doen we dat door in de Horden met zo veel mogelijk leden de ZO-krant, onze gratis SP-krant, te verspreiden. Afgelopen zaterdag hebben we deze al uitgedeeld bij de Notenboom’, legt bestuurslid Yvonne Komduur uit.

Eind april stonden de SP-ers al op de Markt, met de destijds nog oude uitgaven. Met de nieuwe krant in de hand, groepeerden de socialisten zich zaterdag rond de bekendste boom van de gemeente, de notenboom op de kruising van de Veldpoortstraat en de Singel. ‘De boom is destijds dankzij acties behouden gebleven. Ook komen er natuurlijk veel winkelende mensen langs. Best een goed punt dus om te staan’, grapt mede-bestuurder Jeroen Brouwer, ‘Bovendien is het gewoon leuk om met een groep mensen dit te doen. We delen toch al gauw meer dan honderd kranten uit, en dat allemaal dankzij onze enthousiaste leden. Bij welke politieke partij gebeurt dat nu nog?’

Via de ZO-kranten informeert de landelijke SP de mensen in het land meerdere keren per jaren over zaken uit het binnen en buitenland, zaken die politiek maar ook a-politiek zijn. Deze keer staat er bijvoorbeeld een interview van Jan Marijnissen in met voetbaltrainer Foppe de Haan, of een achtergrondstuk over de dochters van Agnes Kant en een stuk over hoe men honderd euro kan sparen op de energiekosten. Voor vele afdelingen is dit een manier om ook in de buurten te zijn om te vragen wat hier speelt. ‘Zeg maar datgene wat wij vorig jaar met de WenSPut hebben gedaan. Zulke acties laat zien dat de SP graag dichtbij de bevolking staat en niet bovenaf willen regeren’, beaamt Brouwer.

Woensdag 11 juni staat de partij op het parkeerterrein bij de C1000. Dit wordt het centrale punt waarvandaan het bestuur met een groep leden de krant zal rondbrengen in de hele Horden. ‘Hierbij zullen enkele fractieleden aanwezig zijn. Tevens nodigen we alle leden uit de buurt uit om mee te helpen. Inwoners van de gemeente kunnen hier dan ook langskomen met hun vragen over de SP, of over de zaken die in hun omgeving spelen’, eindigt Komduur.

Inwoners van de gemeente kunnen via de Wijkse Spsite (www.wijkbijduurstede.sp.nl) nog steeds een wens indienen. Dat kan door op de homepage het blokje doe een wens aan te klikken. Meer informatie over de ZO-krant is te verkrijgen bij Yvonne Komduur (0343-574370) of Jeroen Brouwer (06-10948703). De artikelen uit de krant zijn ook terug te vinden op www.sp.nl.

Zo Krant wordt uitgedeeld

U bent hier