h

Eerste avond politieke basisvorming geslaagd.

2 mei 2008

Eerste avond politieke basisvorming geslaagd.

Op donderdag 24 april jl was de eerste bijeenkomst van de cursus politieke basisvorming. Na een rondje voorstellen werd er op deze avond ingegaan op de politieke geschiedenis van Nederland, de drie politieke stromingen die Nederland kent en de geschiedenis van het socialisme en de Socialistische Partij.

Hoewel dit nog maar een introductie was op de rest van de cursus ontstond er al discussie of er nog spraken was verzuiling in Nederland. Aan de ene zijn er nog tal van verschijnselen, zoals media, onderwijs en sportverenigingen, die ons herinneren aan de verzuiling, en wordt er ook nog wel eens teruggevallen op oude gewoonten die in de verzuiling ontstaan zijn. Aan de andere kant is Nederland toch echt wel ontzuild en komt het steeds minder voor dat mensen alleen in contact komen met mensen van de eigen ideologie of godsdienst. De islam is daarbij ook aanbod gekomen. Is hier sprake van een nieuwe zuil of niet? De meningen bleven hierover verdeeld.

Aan het einde van de avond had iedereen een tevreden gevoel. Wel was het soms wat theoretisch maar de volgende bijeenkomsten zullen wat praktischer van aard zijn.

U bent hier