h

Bijeenkomst woningbouw Uem en Wennekes Langbroek

1 mei 2008

Bijeenkomst woningbouw Uem en Wennekes Langbroek

Niet alleen in Wijk bij Duurstede komt er langzamerhand weer een bouwstroom op gang. Ook voor Cothen (rondom het centrum) en Langbroek zijn er plannen om binnenkort nieuwe woningen te bouwen. Op woensdag 14 mei aanstaande organiseert de gemeente een bewonersavond over de inrichting van het voormalige bedrijventerrein Uem en Wennekes in Langbroek.

Dit voorjaar gaat de schop in de grond voor de woningbouw op het Joliceterrein en het Veilingpark in Wijk bij Duurstede. Nieuwe plannen zijn in de maak voor De Engk (ouderenwoningen) en de Steenstraat (starterappartementen). In Cothen is er een bijeenkomst over de inrichting van het dorpshart. En in Langbroek komt er een stedenbouwkundige visie voor het gebied rondom het Dorpshuis en de sportvelden van SVL. Daar komen nu dus de bouwplannen op het voormalige terrein van Uem en Wennekes bij.

“Inderdaad zijn we straks op verschillende plekken in de gemeente flink aan het bouwen. Maar dat is ook hard nodig. Er zijn de afgelopen jaren veel te weinig woningen bijgekomen. De wachtlijsten zijn enorm opgelopen; in het bijzonder voor betaalbare huizen. Het bevolkingsaantal is in Wijk bij Duurstede zelfs gedaald.” Aldus SP-wethouder Jan Burger.

“Waar we als gemeentebestuur wel goed op willen letten is dat er in de kleine kernen niet in één keer een groot aantal woningen wordt gerealiseerd. We moeten vooral bouwen voor de behoefte van de inwoners. Daarom gaan we nu in Cothen aan de slag met het dorpshart en volgt straks in fasen De Kamp. In Langbroek willen we op korte termijn dit plan aan de zuidzijde van het dorp realiseren. En als er over anderhalf jaar een nieuw sportcomplex is voor SVL, kunnen we op de vrijkomende grond een woonzorgcomplex en nieuwe woningen bouwen aan de andere kant van het dorp. Ook dat willen we over enkele jaren uitsmeren,” legt de wethouder uit.

Bij het opstellen van de dorpsvisie Langbroek is al ter sprake gekomen dat het de bedoeling is om op het (voormalig) bedrijventerrein van Uem en Wennekes woningen te bouwen. Hogenboom Projectontwikkeling uit Zeist heeft het terrein gekocht. Ook de gemeente bezit nog een strook grond direct aansluitend op het terrein. De eerste gesprekken over de inrichting van het gebied hebben een gezamenlijke gedachterichting opgeleverd die tijdens de avond wordt voorgelegd aan de omwonenden en andere belangstellenden. Dit gebeurt in het stadium dat er nog geen concrete plannen zijn uitgewerkt.

Er is ruimte in het plan voor ongeveer 20 woningen, met groen- en speelvoorzieningen.

Tijdens de avond is er ook een vertegenwoordiging van Woningstichting Volksbelang die op de locatie (huur)woningen gaat afnemen. Daarnaast zijn wethouder Jan Burger en de stedenbouwkundige aanwezig.

Na de bewonersavond gaat Hogenboom Projectontwikkeling verder met het ontwikkelen van de bouwplannen. Daarvoor wordt tevens een meedenkgroep in het leven geroepen, bestaande uit omwonenden en eventuele andere belanghebbenden. Het is de bedoeling om de plannen voor 1 juli aanstaande zo concreet te maken, dat er een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan en een bouwvergunning kan worden aangevraagd.

De informatieve avond wordt gehouden op woensdag 14 mei aanstaande in Dorpshuis “De Toekomst” aan de Marijkelaan 5. Om 20.15 uur openen de deuren en om 20.30 uur is de start van de bijeenkomt.

U bent hier