h

College verwerkt WenSPutlijst

25 april 2008

College verwerkt WenSPutlijst

WIJK BIJ DUURSTEDE - De Socialistische Partij heeft in de raadsvergadering van november 2007 een WenSPut-lijst overhandigd aan het college. Deze lijst betrof 71 kleine en grote wensen vanuit de Wijkse, Cothense en Langbroekse bevolking. Middels een memo heeft wethouder Henk Muis laten weten hoe het met de wensen is gesteld.

“Het ambtelijk apparaat is met het lijstje aan de slag gegaan. Dat is nog eens anders besturen: van de straat naar het ambtenarenapparaat. De kleine dingen staan op de kaart”, meldt fractievoorzitter Jeroen Brouwer trots.

De wensenlijst was heel divers van aard. Zeker 25 wensen gingen over de kwaliteit van de openbare ruimte. Veel van de wensen zijn door openbare werken direct verholpen, anderen zijn in behandeling.

“In verschillende wijken ging het om het openbaar groen, zwerfvuil enzovoorts. Daar zijn wethouder Muis en de ambtenaren druk mee aan de slag gegaan. De afdelingen die ermee te maken hebben, hebben een lijstje gemaakt met wat gedaan wordt, gaat worden of op de langere termijn geschoven is. Andere zaken komen aan bod bij het maken van nieuw beleid”, legt SP-fractievoorzitter kort uit.
Het college heeft de lijst behandeld als een welkome invulling van de bestaande meldingenregistratie van de gemeente vanuit de bevolking. Dat vele zaken mee zijn genomen, stemt de SP tot tevreden.

“Nu is het zaak om de vorderingen te bekijken. Het laat zien dat dit soort initiatieven nodig zijn. Wij zullen er zeker niet mee ophouden. Mensen kunnen altijd bij ons terecht met die kleine zaken. Daar kunnen ze zeker van zijn”, eindigt de Brouwer.

U bent hier