h

Presentatie plannen Langbroek

15 maart 2008

Presentatie plannen Langbroek

Op woensdagavond 19 maart aanstaande presenteert het college de stedenbouwkundige visie Langbroek Noord. Het gaat om de verplaatsing van het sportcomplex van SVL, de bouw van een woonzorgcomplex met ruimten voor het dorpshuis, nieuwbouw voor de SPAR en woningen. Ook wordt er een ‘landgoedpark’ gerealiseerd met recreatieve wandelroutes.

De plannen zijn het afgelopen jaar ontwikkeld in samenwerking met betrokkenen en de zogenoemde ‘omniumgroep’, een groep vertegenwoordigers van allerlei werkgroepen en omwonenden. De bedoeling is dat er op de huidige locatie van het sportcomplex een nieuw voorzieningenplein komt met de bestaande Piet de Springerschool, het woonzorgcomplex, activiteitenruimten, de SPAR, informatieloket en eventueel andere voorzieningen. In totaal worden rondom dit plein (inclusief appartementen van het woonzoergcomplex) zo’n 100 woningen gebouwd, die vooral bedoeld zijn voor woningzoekenden uit de kern Langbroek. Afgelopen week werden de plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad en daar goed ontvangen.

Tijdens de informatieavond wordt een presentatie getoond van de gehele stedenbouwkundige opzet van het gebied. Het is de bedoeling dat het geheel de komende jaren in fasen daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

De openbare avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Dorpshuis aan de Marijkelaan 5 in Langbroek.

U bent hier