h

SP stelt vragen over Sportpark Marienhoeve

4 februari 2008

SP stelt vragen over Sportpark Marienhoeve

De Socialistische Partij heeft vragen gesteld over de groenvoorziening in sportpark Mariënhoeve. De socialisten willen dat er goed wordt gekeken naar de problemen bij het onderhoud van de kunstgrasvelden. Ook is het volgens de fractie verstandig om zo spoedig mogelijk te beginnen met het herbeplantingsplan. ‘’Dat bevordert de snelheid van de werkzaamheden, de veiligheid op het park en draagt bij aan een snel herstel van de natuur‘’, vindt Jeroen Brouwer.

Sportpark Mariënhoeve stond vorig jaar flink in de belangstelling. Positief vanwege de investeringen in nieuwe sportvoorzieningen, negatief wegens kapwerkzaamheden in de groene randen. ‘’Alle partijen vinden de landschappelijke en ecologische waarde van groen hier belangrijk. Omdat de laatste grote klussen zich aandienen, willen wij kijken of andere stappen ook snel gemaakt kunnen worden‘’, legt Brouwer uit.

De SP-fractieleden laten zich regelmatig bijpraten over de werkzaamheden. Na een recent rondje langs de velden, bleken er problemen te zijn bij het kunstgras van CDW. Zaden en vruchten van omringende bomen vormen hier een probleem. Brouwer; ‘’Zoals aannemer Oranjewoud voorspelde, tasten deze zaden de kunstgrasvezels zo aan, dat de afschrijving van het veld niet in vijftien maar eens zo snel gedaan moet worden. De vraag is wie dat voor haar rekening neemt. Kunnen deze bomen niet weg, om daar later mooie nieuwe voor terug te plaatsen, waarmee de waarde voor sporter en natuur behouden blijft.‘’

Verder stelt de SP vragen over het kappen van struiken rond het tennisveld en het verbeteren van de veiligheid voor fietsers. “Nu tennisvereniging Uitwijk waarschijnlijk in april nieuwe banen heeft en ook de verbouw van het clubhuis van Dorsteti uitgetekend wordt, kan er vooruitgedacht worden,‘’ bekijkt de SP-er, ‘’Zo kan een deel van de struiken in de driehoek tussen de tennisvelden, het clubhuis van CDW en de sporthal van judovereniging Duurstede en Mazijk de Petanque weggehaald worden.‘’

Dat levert volgens Brouwer verschillende voordelen op. ‘’De situatie in deze hoek wordt overzichtelijker en het fietspad kan verplaatst en afgemaakt worden. Nu is de hoek gevaarlijk voor fietsers. Tevens kunnen er de broodnodige parkeerplaatsen aangelegd worden. Nu beginnen aan de geplande snoeiwerkzaamheden betekent bovendien dat de natuur zich hier zo snel mogelijk kan herstellen en dat is ook belangrijk,‘’ eindigt hij.

U bent hier