h

SP in dorpshuis Cothen

18 februari 2008

SP in dorpshuis Cothen

De WenSPut heeft door de hele gemeente heen veel zaken aan het licht gebracht. De SP heeft daarbij ook de Dorpstraat in Cothen aangedaan. Cothenaren deden verschillende suggesties voor verbeteringen. Deze zijn allemaal terug te vinden in de WenSPutlijst. “Omdat er de komende tijd veel staat te gebeuren in het dorp, hebben we een avond georganiseerd. Gewoon om dingen eens aan te horen en te bekijken”, verwoordt fractielid Gert de Heus. Op donderdag 28 februari kunnen geïnteresseerden langskomen.

Tijdens de inventarisatie op de Dorpstraat waren geluiden over een veelvoud aan onderwerpen te horen. Van de verkeersituatie op de Dorpsstraat en Willem-Alexanderweg, tot het verzoek om de muziektent terug te zetten op het centrum, de Brink. De Heus: “Want het Cob Balkplein is voor vele Cothenaren een te nieuw centrum. Het hart ligt toch echt letterlijk en figuurlijk op de Brink. Maar ook de drukte op de Dorpstraat vinden mensen gevaarlijk.”

Ook andere onderwerpen komen ter tafel. Zo is er veel te doen over de planvorming rond de Kamp, en het speelterrein dat daar ligt: “We hebben al contact gehad met het bewonerscomité, dat graag langskomt. Zo willen we ook kijken wat de bewoners hier graag gebouwd zien worden. Wij zijn voor sociale woningbouw, en woningen voor starters. En zij hebben ideeën over de ontsluiting, enzovoorts.”

Een onderwerp dat na afgelopen week aan de agenda is toegevoegd, is de problematiek rond de rioolheffing. De Cothense woningbouwstichting rekent de heffing door aan de huurders. Iets dat volgens de SP niet mag.

“Het gaat om een heffing voor eigenaren en die mag dus niet zo maar bovenop de huur worden geheven worden. Zo bestaat er in de gemeente rechtsongelijkheid, want in Wijk bij Duurstede en Langbroek wordt dat niet gedaan. Ook is er op deze manier geen kwijtschelding mogelijk of een huurtoeslag op die heffing. We willen graag weten hoeveel mensen hier last van hebben en adviseren hoe huurders bezwaar kunnen maken. Er is dus genoeg te bespreken”, eindigt De Heus.

Donderdag 28 februari aanstaande is dus iedereen welkom. De avond wordt vanaf 20.00 uur gehouden in het Dorpshuis.

U bent hier