h

De eerste mini-conferentie Wijkse jeugdparticipatie

8 juni 2007

De eerste mini-conferentie Wijkse jeugdparticipatie

De laatste raadsvergaderingen is er op verschillende manieren gesproken over jeugd en jeugdzaken. Van het opvoeren van moties ter bestrijding van vandalisme, tot het besteden van middelen ter verbetering van bepaalde speelartikelen voor en door de jeugd. Deze initiatieven zijn goed. De kadernota stelt het al; jeugdbeleid blijft wel een zaak van een brede, integrale aanpak. Jeugdparticipatie is hierbij een van de belangrijke hulpmiddelen. Daarover gaat deze brief-uitnodiging.

Enkele maanden geleden informeerde de SP bij het Wijkhuis naar de jongerenraad. Deze raad, die door vele politieke partijen vaak als belangrijk wordt gezien, is bijna ten dode opgeschreven. Met nog slechts twee jonge mannen die wat kunnen betekenen, is er geen sprake meer van een heuse representatieve jongerenraad. Nieuw leven inblazen is een van de mogelijkheden om jeugdbeleid van de grond te krijgen. Boete Korteweg, de directeur van ’t Wijkhuis, meent dat jongerenparticipatie eigenlijk op een andere manier moet worden bewerkstelligd. Hij kan vele voorbeelden uit het land opnoemen.

Maar Nederland is nog geen Wijk bij Duurstede. Welke zaken kunnen nu in Wijk bij Duurstede de participatie van de jeugd verbeteren? Het is een vraag waar we graag ook eens met meerdere partijen over willen praten. Op donderdag 14 juni zet Boete dan ook de deuren van ’t Wijkhuis vanaf 16.30 uur open voor iedereen die mee wil komen denken over de mogelijkheden van jeugdparticipatie. De eerste mini-conferentie Wijkse jeugdparticipatie.

De jongerenwerkers, ’t Steunpunt voor Vrijwilligers, de jongerenraad komen al vast. Wij hopen dat ook de politiek deze kans niet onbenut laat. Jeugdbeleid staat zo direct weer op de agenda.

U bent hier