h

Eindelijk vooruitzicht op attributen skatebaan.

12 maart 2007

Eindelijk vooruitzicht op attributen skatebaan.

De attributen op de skatebaan langs de Hordeweg zijn begin 2006 weggehaald. De SP heeft op 11 juli 2006 vragen gesteld en op 3 september 2006 hoopvolle antwoorden gekregen. Omdat begin 2007 er nog steeds geen attributen waren stelde de SP op 12 februari nogmaals vragen. En de volhouder wint: eindelijk is er zicht op nieuwe attributen bij de skatebaan langs de Hordeweg (het Stijgbeugelterrein). Op woensdag, 14 maart, staat een bijeenkomst gepland met omwonenden van het Stijgbeugelterrein en andere betrokkenen. De SP roept alle jongeren, die graag op de skatebaan nieuwe attributen zien, op om a.s. woensdagavond om 19.30 uur naar het gemeentehuis te komen.

Hieronder de vragen van 12 februari 2007 en de antwoorden die op 9 maart ’07 binnen kwamen:

Vraag 1 : Waar blijven de attributen op de skatebaan langs de Hordeweg?

Antwoord:
De gemeente wil op zorgvuldige wijze de nieuwe speelvoorzieningen realiseren. Dat houdt onder meer in dat de direct omwonenden medio maart tijdens een bijeenkomst geïnformeerd worden over de plaatsingsplannen. Hierbij zijn ook anderen betrokkenen bij aanwezig zoals de wethouder, het Jongerenwerk, jongeren, Volksbelang, Fides vastgoed, ambtenaren sport / Wijkgericht werken / jeugdbeleid / buitendienst. Na deze bijeenkomst zal de aanvraag voor een bouwvergunning in de krant geplaatst worden. Er is voor deze werkwijze gekozen zodat de omwonenden niet uit de krant de plaatsingsplannen moesten vernemen. Vervolgens kunnen dan skateobjecten en voetbalkooi besteld worden. De verwachting is dat voor de zomervakantie de nieuwe speelvoorzieningen gerealiseerd zijn.
Een en ander heeft langer geduurd dan was voorzien omdat in het najaar bleek dat structureel onderhoudsbudget een vereiste voor het plaatsen van nieuwe speelvoorzieningen was. Het college heeft eind 2006 hiervoor budget beschikbaar gesteld waarna de plaatsingsprocedure weer hervat kon worden.

Vraag 2: Is er sinds 3 september 2006 nog overleg geweest met de jongeren en de buurt? Zo ja, wat is daar uit gekomen? Zo nee, waarom niet?

Antwoord:
Het aanspreekpunt van de hierbij betrokken jongeren zijn steeds de medewerkers van St. Welzijn Wijk bij Duurstede geweest. Zowel met de directeur als de ambulant jongerenwerker is regelmatig overleg geweest over de voortgang. Overleg met de omwonenden zal in maart plaatsvinden, het gaat bij deze informatieavond uitdrukkelijk om het verstrekken van informatie over de speelvoorzieningen en planning. De omwonenden wordt op deze avond wel gepolst of er interesse bestaat om deel te nemen in een werkgroep die samen met het Jongerenwerk en de politie spelregels voor het Stijgbeugelterrein gaat opstellen om (eventuele toekomstige) overlast tot een minimum te kunnen beperken. In Houten is dit al de praktijk en heeft men er goede ervaringen mee. De spelregels zijn opgesteld nadat een convenant tussen direct omwonenden en jongeren was opgesteld.

Vraag 3: Is het budget (welke gevonden is in september 2006) nog gereserveerd voor de attributen op de skatebaan en is de procedure (welke gestart is in september 2006) rondom de vergunning al rond?

Antwoord: het budget voor het Stijgbeugelterrein is overgeheveld (gereserveerd) naar 2007. De procedure rondom de vergunningverlening is, zoals eerder beschreven, aangehouden totdat de direct omwonenden in maart geïnformeerd zijn. De vergunningsaanvraag wordt daags na de informatieavond ingediend en zal na 1,5 week in de Wijkse Courant geplaatst worden. Het Stijgbeugelterrein heeft de bestemming speelvoorziening. We gaan ervan uit dat de procedure om de voorzieningen te plaatsen zonder vertraging kan worden afgerond.

U bent hier