h

Agnes Kant bezoekt Wijk

3 maart 2007

Agnes Kant bezoekt Wijk

Na een station te laat te zijn uitgestapt, terug naar Driebergen te zijn gereisd, autopech gehad te hebben gehad met Hans Pouw, arriveerde kamerlid Agnes Kant eindelijk in Wijk. Ze kwam om onze zorgmaand en de verkiezings-campagne voor de Provinciale Staten te ondersteunen.

Agnes Kant

Niet alleen Agnes Kant was naar Wijk bij Duurstede afgereisd. Ook het nieuwe Tweede Kamerlid Hans van Leeuwen en Pieter Wout Duquesnoy, nummer zes op de SP-kandidatenlijst voor de Statenverkiezing waren present. Na een manifestatie op de hoek van de Singel en de Zandweg bij de bekende notenboom met soep, broodjes worst en een optreden van de Kromerijmtaler muzikanten, werd de SP avond vervolgd in de raadszaal in het gemeentehuis. Daar interviewde Henriëtte Sanders en Jan Oechies de SP-ers over de huisartsenpost, zorgverzekeringen, de wet maatschappelijk ondersteuning (WMO), woningbouw en het openbaar vervoer.

vlnr Pieter Wout Duquesnoy, Hans van Leeuwen en Jan Oechies

Speerpunten in de Utrechtse campagne voor de SP zijn ruimtelijke ordening, openbaar vervoer en jeugdzorg. Uitbreiding buiten de huidige bebouwde kom moet volgens de SP alleen kunnen om sociale woningbouw voor de eigen bevolking mogelijk te maken. Om dit beter te regelen is het belangrijk dat gemeentes, provincie en landelijke politiek samenwerken.

Lekker broodje of kopje soep van de SP

Openbaar Vervoer

De provincie streeft ernaar het openbaar vervoer in eigen beheer te krijgen en houden. Stads- en streekvervoer worden buiten de spits gratis voor kinderen onder 12 jaar en ouderen boven 65 jaar. Openbaar vervoer is een nutsfunctie voor iedereen. Lijnen worden niet opgeheven, omdat ze onrendabel zijn. Met betere busbanen en nieuwe sneltramverbindingen wordt het stads- en streekvervoer gestimuleerd. Ook in de kwaliteit van het spoor wordt geïnvesteerd. ‘’Deze zaken zijn belangrijk om de files te verminderen,’’ zegt Agnes Kant onderweg naar het gemeentehuis.

Eerste Kamer

‘’De SP hoopt dat haar ledental in de Eerste Kamer flink groeit om zo nog meer een partij te worden waar de regering Balkenende rekening mee moet houden’’, zegt Agnes Kant,’’Niet om te pesten, maar om ons land socialer te maken.’’

U bent hier