h

De Kaieschaiters dakloos?

21 januari 2007

De Kaieschaiters dakloos?

In het Wijks Nieuws van afgelopen woensdag, 17 januari, stond een zorgelijk stukje over het mogelijk verdwijnen van carnaval uit deze gemeente. Sinds het slopen van het Veilinggebouw werkt cv de Kaieschaiters elk jaar keihard om carnaval toch mogelijk te maken. Met het intrekken in de Hordenhal leek alles beter te worden. Inmiddels is gebleken dat zij van de regen in de drup is geraakt.

Over het toekomen in de kosten zijn in het verleden slechts tijdelijke afspraken gemaakt. Gevolg; de vereniging moet elk jaar op zijn knieën bidden om de Hordenhal vrij te krijgen. Zij is hier het hele jaar voor actief en houdt na drie dagen feest net genoeg geld op om uit de kosten te komen. Het aanvragen van de nodige vergunning levert echter de meeste problemen op. Dit jaar komt er ook nog een veelvoud aan kosten bij. Dat vindt de SP niet terecht. Met jaarlijks meer dan 1600 gasten over de vloer, met vorig jaar een topjaar van meer dan 2200, is het carnaval een driedaags evenement dat structureel steun verdient. Vandaar dat de SP de volgende vragen aan het college stelt;

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

1) Klopt het dat zowel de brandweer als de politie meent dat de veiligheidsrisico’s in de Hordenhal goed afgedekt zijn?

2) Klopt het dat de omwonenden op een enkeling na, het niet erg vinden dat de Hordenhal voor dit evenement klaar wordt gemaakt?

3) Klopt het dat de Hordenhal in de dagen na de carnaval leeg is, en er dus geen sprake is van inkomstenderving?

4) Waarom is een verhoging van de huurprijs nodig?

5) Bent u net als de SP van mening dat het carnaval een jaarlijks groot evenement is, dat met meer dan 1500 bezoekers in drie dagen tijd in de Hordenhal, een steeds groter groeiende optocht waaraan vele plaatselijke wagens meedoen en andere activiteiten voor jong en oud, tot een van de succesvolste van deze gemeente gerekend mag worden?

6) Vindt u ook dat carnaval gezien deze status structurele aandacht verdient en niet verloren mag gaan?

Zodra de antwoorden bekend zijn vindt u ze natuurlijk weer op de website van de SP.

U bent hier