h

Enquête bouwplannen Hoogstraat Wijk bij Duurstede

25 juni 2006

Enquête bouwplannen Hoogstraat Wijk bij Duurstede

Op zaterdag 24 juni heeft de SP, in samenwerking met Actiegroep Hoogstraat een enquête gehouden over de bouwplannen ter hoogte van Hoogstraat 75 tot 85. Hier zijn appartementen voor jongeren gepland. Wij hebben deze enquête samen gedaan voorafgaand aan de informatieavond over dit onderwerp op 3 juli in Café de Gouden Leeuw. Voor dit onderzoek hebben we bewoners van de Hoogstraat, Zandweg, Singel, Mierlo en het begin van de Nieuweweg benaderd.

We waren benieuwd naar de mening van de bewoners over de geplande gebouwen, vooral het uiterlijk en de hoogte.

Naast de bouwplannen werd er gevraagd naar punten waar de gemeente meer aandacht aan zou moeten besteden zoals: onveilige verkeerssituaties, straatverlichting, groepen hangjongeren, parkeerproblemen en openbaar groen. Bovendien hebben we geïnformeerd naar wat voor nieuwe woningen er in de Wijk zouden moeten komen: voor jongeren, ouderen en gezinnen.

De respons op de enquête was groot. Meer dan 50 procent van de betrokken bewoners heeft de vragenlijst ingevuld. De reacties waren positief. Betrokken bewoners konden op deze manier hun stem laten horen, wat de SP erg belangrijk vind. Binnen enkele dagen kunt u de uitslagen op onze website verwachten.

U bent hier