h

Eerste succesje voor bewoners Hoogstraat in Wijk bij Duurstede

4 mei 2006

Eerste succesje voor bewoners Hoogstraat in Wijk bij Duurstede

Het omstreden bouwplan van een woonkolos van negen meter hoog met daarin zestien appartementen voor jongeren aan de Hoogstraat gaat de ijskast in. De hele procedure begint van voren af aan.

Dat is de uitkomst van het gesprek woensdag tussen bewoners van de Hoogstraat en de verantwoordelijke wethouders Jan Burger (SP) en Henk Muis (GroenLinks). De bewoners zijn opgelucht. ,,Na een jaar worden we eindelijk bij dit bouwplan betrokken en serieus genomen. Tegen het vorige college liepen we te hoop en werden we aan het lijntje gehouden. Op een avond kunnen wij onze bezwaren vertellen en alternatieven inbrengen. Bij de nieuwe wethouders is de wil aanwezig om met ons mee te denken. Heel positief,’’ zegt woordvoerder Ellis van der Tol. Zij beseft dat dit nog niet hoeft te betekenen dat de bewoners de strijd al gewonnen hebben. De bewoners zetten in op renovatie van de zes naoorlogse arbeiderswoningen in plaats van nieuwbouw.

,,Wij willen de onrust over de Hoogstraat weg hebben,’’ zegt Muis.,,De impasse gaan we doorbreken door nu eerst met woningstichting Volksbelang en de bewoners te praten. Ik kan en wil er nu niet op vooruitlopen of dat er uiteindelijk toe leidt dat er gerenoveerd gaat worden in plaats van nieuwbouw.’’

De Socialistische Partij in Wijk bij Duurstede heeft tijdens spreektijd in een raadsvergadering in februari aangedrongen om de communicatie met omwonenden van de Hoogstraat te verbeteren. De SP is dan ook verheugd dat de SP-wethouder, Jan Burger, dit zo snel heeft opgepakt.

Bron: AD, 3 mei 2006

U bent hier