h

Beoogd wethouders Wijk bij Duurstede morgen bekend

7 april 2006

Beoogd wethouders Wijk bij Duurstede morgen bekend

Morgen, zaterdag 8 april aanstaande, zijn de laatste coalitieonderhandelingen tussen de Partij van de Arbeid, GroenLinks en de Socialistische Partij gepland. Hierbij schuift ook de beoogd wethouder van de SP aan. De bijeenkomst is openbaar en begint om 10.00 uur in het gemeentehuis. De onderhandelaars spreken dan over de portefeuilleverdeling en over de financiële paragraaf in het coalitieprogramma “De luiken open!”.

Aansluitend aan dit overleg, tussen 11.30 en 12.30 uur, kunnen de raadsleden, de pers en andere aanwezigen informeel, persoonlijk kennis maken met de drie beoogd wethouders.

Donderdag is de beoogd wethouder van de SP voorgesteld aan de onderhandelaars. Dit gebeurde achter gesloten deuren, om deze persoon de gelegenheid te geven zijn kandidatuur eerst in zijn eigen kring bekend te maken. Toen is ook gesproken over de portefeuille-verdeling.

Na zaterdag leggen de onderhandelende partijen het resultaat van de onderhandelingen voor aan hun eigen achterban. Dinsdag 18 april aanstaande staat de benoeming van de wethouders op de raadsagenda. De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. Er is dan ook gelegenheid voor het publiek om meer te weten te komen over de manier waarop de beoogd wethouders denken het coalitieprogramma uit te voeren.

U bent hier