h

SP zamelt Wijk bij Duurstede 1100 protesthandtekeningen in

29 januari 2006

SP zamelt Wijk bij Duurstede 1100 protesthandtekeningen in

De uiterst succesvolle actie van de Socialistische Partij Wijk, Week van de Zorg, beleefde afgelopen weekeinde haar hoogtepunt. Opnieuw werden handtekeningen ingezameld door SP vrijwilligers op diverse locaties. ‘’In totaal zijn er 1100 handtekeningen en protest e-mails opgehaald. Deze zijn zaterdagmiddag aangeboden aan de dienstdoende huisarts, dokter Huijbregts. Wat ons betreft was zij niet de laatste dienstdoende huisarts‘’, vertelt lijsttrekker Jeroen Brouwer.

Naar aanleiding van de vele klachten die de SP binnenkreeg over het inschakelen van de huisartsenpost in Houten trok de partij in de aanval. ‘’Er is natuurlijk al heel lang over gepraat, maar nu is er pas echt duidelijkheid. Dankzij het zorgbeleid uit Den Haag is dit al langer een trend. Dat wil niet zeggen dat dit een goede ontwikkeling is, waar we ons bij neer moeten leggen‘’, legt Brouwer uit.

Jeroen overhandigd Dr Huijbrechts de 1100 handtekeningen

De Wijkse socialisten sprongen op de bres en haalden in enkele dagen tijd 1100 handtekeningen op. Zaterdag overhandigden zij deze aan dokter Huijbregts, die de laatste dienst draaide voordat op 1 februari de omschakeling naar Houten wordt gemaakt. ‘’We hebben de afgelopen jaren onderzocht of we niet een andere oplossing konden krijgen. In Doorn lukte het niet terwijl er in Zeist ook geen plaats was. Vandaar dat we naar Houten gaan, waar kwalitatief wel een zeer goede post staat, waar de zorg goed is‘’, legt zij uit.

De SP toonde begrip voor de situatie van de huisartsen. Toch zal het voor de Socialisten hier niet bij blijven. Volgens lijsttrekker Brouwer geeft de overweldigende respons de bezorgdheid van de bevolking aan over de afbraak van de sociale en medische voorzieningen in de gemeente. Brouwer; ‘’Op korte termijn zal de gemeente in kunnen springen. Vooral voor de mensen die niet snel in Houten kunnen komen.‘’

Jeroen in gesprek met dr Huijbrechts

Op de lange termijn ziet de SP een post dichterbij huis komen. ‘’Mensen uit Amerongen en Leersum moeten naar Ede, uit Langbroek en Doorn naar Zeist. Waarom kunnen we hier in de buurt niet een post creeëren? Het mag in het verleden dan wel niet gelukt zijn. Maar indien alle politieke partijen in de omgeving zich hier voor uitspreken, moet dit mogelijk zijn. We moeten ons realiseren dat de zorg nu eenmaal geen markt is, maar een belangrijke voorziening, die we allemaal zo dichtbij mogelijk moeten zien te houden‘’, eindigt Brouwer.

Compilatiefoto actie huisartsenpost

U bent hier