h

SP Wijk bij Duurstede zet meldpunt op

19 oktober 2005

SP Wijk bij Duurstede zet meldpunt op

Wijks Nieuws 19-10-2005 - Wijk bij duurstede - De Wijkse afdeling van de Socialistische Partij heeft een meldpunt opgezet om hulp te beiden bij problemen, zoals het invullen van formulieren voor huur- en zorgtoeslag.

De SP is de laatste weken druk bezig geweest. Zo zijn de bewoners van het E&E gasthuis op de ouderendag, 1 oktober, in het zonnetje gezet met het uitdelen van bonbonnetjes. Verder stonden leden zaterdag op de markt, waar ze doekjes uitdeelden tegen het bloeden. “Dit was in het kader van de protesten tegen het zorgbeleid van minister Hoogervorst. Daarvoor moeten vele mensen immers bloeden. Tot aan het einde zullen wij hiertegen strijden”, meldt de partijleiding.

Maar er is niet alleen protest. Om de realiteit in de gaten te houden gaat de SP ook hulp geven bij de problemen die nieuw beleid met zich meebrengt. “Veel mensen hebben een formulier in de brievenbus gekregen voor het aanvragen van zorg- en huurtoeslag. Maar velen weten niet precies hoe deze ingevuld moet worden, terwijl dit al voor 1 november gebeuren moet. Hiervoor hebben wij een meldpunt opgezet. Iedereen die zich meldt gaan we helpen, per direct, bij het invullen van deze formulieren.

De SP houdt dit meldpunt ook na 1 november aan. “Mensen kunnen zich melden met kleine problemen met bijvoorbeeld Overheidsinstanties, gemeentepolitiek of woningbouworganisaties. We kunnen misschien niet alle problemen aanpakken, maar zoeken wel uit waar mensen terechtkunnen, zodat de problemen opgelost kunnen worden.“ Aanmelden: Jan de Haas 0343-597276 of j.j.dehaas@xs4all.nl (MD)

Bron: Wijks Nieuws

U bent hier