h

Er ligt een bom onder betaalbaar wonen in Wijk bij Duurstede

2 februari 2005

Er ligt een bom onder betaalbaar wonen in Wijk bij Duurstede

Als het aan de plannen van Minister Dekker ligt behoort betaalbaar wonen, ook in Wijk bij Duurstede binnen een aantal jaren tot het verleden. De onroerend zaak belasting van de huizen in Wijk bij Duurstede is de afgelopen periode sterk gestegen. Als het aan Minister Dekker en haar coalitiegenoten ligt worden de huren 80 % van de huurwoningen in Wijk bij Duurstede, indirect gekoppeld aan de onroerend zaak belasting. De socialistische partij komt bij u langs om U te vragen samen met ons actie te voeren tegen deze regeringsplannen.

In de afgelopen jaren zijn in Wijk bij Duurstede geen goedkope huurwoningen gebouwd. Sterker nog er zijn en worden goedkope huurwoningen gesloopt. In de Wijk de Geer is geen huurwoning gebouwd met een huur lager dan 300 Euro. Jongeren moeten jaren, meestal tevergeefs, wachten op een huurwoning. Maar ook de huidige bewoners van huurwoningen zullen, zullen als het aan dit kabinet ligt, de komende jaren worden geconfronteerd met een enorme stijging van hun woonkosten.

Is de getaxeerde Onroerend Zaak Belasting van de huurwoning hoger dan € 130.000 dan worden de huren in de toekomst vrij gelaten, dus sterk verhoogd. Het wordt onbetaalbaar voor huishoudens met lagere inkomens. Men zal moeten verhuizen! Niet verhuizen binnen Wijk bij Duurstede, want daar worden geen goedkope huurwoningen meer gebouwd.

U bent hier