h

Themabijeenkomst WONEN MET ex SP 2E KAMERLID Paulus Jansen

Tweede Kamerlid Bart van Kent vertelde vorige week hoe de SP al jaren knokt voor bestaanszekerheid voor iedereen. Deze week komt voormalig wethouder en oud-Kamerlid Paulus Jansen uitleggen hoe rechts beleid de woningmarkt liet instorten.

 

‘Paulus was in Den Haag de grootste tegenstander van de vrije markt idee van VVD-minister Blok. Dat rechtse beleid maakte de sociale huursector en de koopmarkt kapot. Paulus waarschuwde daar toen al voor’, legt Frans van der Tol uit.

Jansen pakte in Utrecht de woningbouwdossiers op, eerst als raadslid en als lid van de Provinciale Staten. Daarna was hij jarenlang SP-woordvoerder in de Tweede Kamer, om vervolgens als bestuurder, wethouder in de Domstad en als directeur van de Woonbond, aan knoppen te draaien. ‘Hij verzette zich tegen de verhuurdersheffing, de belasting die huurder betalen en die de woningbouw aan banden legde, zowel voor de huursector als voor koopwoningen. Hij meldde toen al dat dit rechtse beleid grote gevolgen zou hebben voor nieuwe woningen. En hij kreeg gelijk, legt Van der Tol uit.

Tijdens de bijeenkomst zal hij op donderdag ingaan op de voorgeschiedenis en de sociale oplossingen om uit deze wooncrisis te komen. Jansen neemt hierbij voorbeelden mee uit zijn rijke ervaring en kennis over de woningbouwsector. ‘Bart van Kent kwam vorige week vertellen hoe rechts beleid de bestaanszekerheid heeft aangetast en dat met behulp van bijna alle andere partijen. Paulus doet hetzelfde vanuit zijn hoek. En we hebben het dan natuurlijk over de sociale oplossingen’, aldus de Wijkse SP-voorzitter.

De bijeenkomst in het Ontmoetingscentrum aan het Walplantsoen 12 begint om 19.30 uur. Inlopen kan vanaf 19.00 uur. De entree, koffie en thee is gratis.

Datum en tijd: 
donderdag, 9 november, 2023 - 19:00 tot 21:00
Waar: 
Ontmoetingscentrum Walplantsoen 12

U bent hier